Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye Başkan Adayı Faik Eren basınla buluştu: ‘Ümraniyelilere doğruları anlatacağız’

Belediye Başkan Adayı Faik Eren basınla buluştu: ‘Ümraniyelilere doğruları anlatacağız’

DEVA Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Faik Eren, yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.02.2024 - 17:50
  • Güncelleme: 21.02.2024 - 14:22

İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen programa; İlçe Başkanı Hasan Keleş ve ilçe başkan yardımcıları da katıldı.

HASAN KELEŞ:

“Siz basın mensuplarının sürekli ‘belediye başkan adayınız çıkmayacak mı?’ şeklindeki soru nihayet yanıtını buldu. Açıkçası aday belirleme esnasında bazı süreçler nedeniyle biraz gecikme oldu. Ümraniye’de 27 aydır kurucu ilçe başkanlığı ve seçilmiş ilçe başkanı olarak teşkilatımla görev yapıyorum. Faik bey ilçemizin kurucu yönetim kurulu üyemizdir. Aynı zamanda başkan yardımcısıdır. İlçe teşkilatımızın aldığı karar doğrultusunda Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın onayı ile geçtiğimiz Pazar günü Ankara’daki lansmanda kendisi belediye başkan adayı olarak tanıtıldı. Ümraniye teşkilatı partimizin iç hinterlandında İstanbul’da belli bir seviyede siyaset yapan, genel merkezin de takdirini kazanmış bir teşkilattır. Genel seçimlerde 5 aday adayımız, İBB aday adayı, aynı zamanda Mersin Mut ilçesinin belediye başkan adayı da teşkilatımız içerisinde yer alıyordu. Teşkilatımız, partimizin görev ihtiyacı olduğu her alanda hazır vaziyettedir.”

İLÇENİN SORUNLARINI ANLATTI

“Ademyavuz, Hekimbaşı, Dumlupınar Mahallerinde yaklaşık 1994 yılından bu yana kontrol yapılaşma ve mülkiyet problemi var. Dolayısıyla bu sorun çözülmediği için imar sorunu da büyüyor. Alemdağ Caddesi’nde yüzümüzü Üsküdar’a çevirdiğimizde sol tarafında kentleşme oluşurken, sağ tarafında ise 30 yıldır kentleşme oluşamadı. Oralarda çarpık kentleşme söz konusu. Önümüzde bir deprem gerçeği de duruyor. Depreme dayanıksız büyük miktarda yapı stokumuz var. Toplanma alanlarımız yok, binaların sağlamlığı tartışılır, dayanıklı yapı stokumuz az, altyapı problemleri var. 1994 seçiminden bu yana İstanbul’da genel iktidarla yerel iktidar partileri çok büyük oranda aynı partiden oldu. İktidarın gücüyle tüm bu sorunlar kolaylıkla çözülebilecekken bugüne kadar çözülmemesine anlam veremiyorum. ‘Bunlarla ilgili çözüm önerileriniz var mı?’ diye soracak olursanız... Evet çözümlerimiz mevcut. Önümüzdeki süreçte projelerimizi de anlatacağız. Sizlerle sık sık bir araya geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı ‘yerel iktidar mensupları genel iktidardan olmazsa hizmet alamazsınız’ dedi. Bunu birkaç mitingde beyan etti. Biz bu soruyoruz. Ümraniye iktidarın 30 yıllık belediyesi. Sadece AK Parti’nin değil... Peki bu çözümsüzlüğün sebebi nedir? ”

FAİK EREN:

“Başkanımızın da belirttiği gibi 2 yıldır siyasi hayatımı sürdürüyorum. Daha önce herhangi bir siyasi partide görev almadım. Fakat aileden gelen siyaset geleneği ve bürokrasideki iletişimimiz içimizde bir yerde bu işe bizi yakınlaştırdı. 2 yıl önce teşkilatı kurulacağını öğrendiğim anda tanışmaya geldim ve Hasan Başkan ile tanıştım. O günden sonra teşkilatta görevlerde bulundum. Şimdi de Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Siyaset uzun bir maraton. Hayatın ileri de neler getireceğini bilemeyiz. Burada maksat kendi doğrularımızı insanlara anlatmak. Bu doğrultuda da bir yol açmak. Eğer nasibimizde varsa olur.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.