Dolar 34,1697
%0.1
Euro 38,1288
%-0.3
Altın 2.916,550
%-0.57
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Uzunok'tan yerel basına iddialı açıklamalar!

  • İstanbul Gündemi
  • 20.03.2023 - 19:04

BAŞKAN UZUNOK'TAN SEÇİM MESAJI! ‘HAZIRLANIN BAŞLIYORUZ’

Tarihi Çınaraltı Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltı programına İlçe Başkanı Süleyman Uzunok’un yanı sıra; CHP Kartal ilçe yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

“SUSUYORUZ AMA İÇİMİZ KAN AĞLIYOR”

Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen deprem felaketleriyle ilgili konuşan İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, “Çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. 11 ilimizde yaklaşık 13 milyon vatandaşımızı etkiledi. 50 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti. Yüz binlerce vatandaşımız da enkaz altında kaldı. Bu süreçte siyaseti bir kenara bırakıp en kısa sürede yaralarımızı sarmamız gerektiğini ifade ettik. Gerek belediyelerimiz, gerekse Kartallı yurttaşlarımız ve örgütümüzle birlikte deprem bölgemizdeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalıştık. Bu yaraların sarılma sürecinde bazı konuları gündeme getirmiyorsak hayatını kaybeden ve mağduriyet yaşayan yurttaşlarımıza duyduğumuz saygıdandır. Adaletli bir düzende yarılanacakları vicdanımızda yargılıyoruz. Susuyoruz ama içimiz kan ağlıyor. Çığlıkların duyulmaması için kapatılan kulaklar, hızlı bir şekilde ulaşamadığımız insanlar varken kamuoyunda garip haberler izledik. Çadır dediler, duyduk ki çadırlar satılmış. Afetle ilgili en üst kurum vakıf haline dönüşmüş bir yapının elinde. Bu yüzden diyoruz ki iktidara geldiğimizde işi ehline vereceğiz. Bunu yaparken de toplumun tüm kesiminin desteğini alacağız. Bu sayede gelişmiş bir toplum inşa edebiliriz. Aksi takdirde dünyanın en ünlü okullarından birinden mezun olmak yeterli olabiliyor. Kartal’daki bu okulu da hepimiz biliyoruz. Bu yeterli olmamalı. Akademisyenleri işin içine katmalıyız. ‘Benden olsun’ değil, ‘bizden olsun’ anlayışını hakim kılmalıyız. Liyakate değer vermeliyiz” diye konuştu.

 

“SİZLERİN ÖNERİLERİNİZE, FİKİRLERİNİZE AÇIĞIZ”

Basın mensuplarının kritik bir rol oynadığını belirten Uzunok, “Zor şartlarda mesleğini icra eden ve Kartal siyasetini Türk kamuoyuna anlatan siz değerli basın emekçileri, iyi ki varsınız. Gerek yerel siyasi çalışmaları, yerelin istek ve arzuları, halkımızın talep ve önerileri gerek belediyecilikte kamu hizmetlerinin doğru ve hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında önemli görevler üstleniyorsunuz. Bu yüzden sizler zor şartlarda görevlerinizi özgür bir ortamda yerine getirmelisiniz. Sizlerin de bildiği gibi geçen yıl çıkan sansür yasası ülke gündeminde yer edinmişti. Açıkça ifade etmek istiyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, basın emekçilerine gerçekleştirilen sansürler, baskılar tamamen ortadan kaldırılacak. Eleştiriye açık olan bir iktidar başarıya ulaşabilir. Biz de eleştiriye açık, halkın ve kamuoyunun düşüncelerini gözeterek yöneteceğimizi ifade ediyoruz. Sizler kıymetli görevlerinizi ifa ederken bizlere de önemli misyon yüklüyorsunuz. Halkın sesini ülke gündemine getiriyorsunuz. Dolayısıyla bizler de sizlerin önerilerinize, fikirlerinize açığız” ifadelerini kullandı.

 

“HERKESİ HALİL İBRAHİM SOFRASINA DAVET EDİYORUZ”

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere ilişkin de konuşan Uzunok, “Önümüzdeki aylarda 28. dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanı seçimleri olacak. Millet İttifakı olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettik. Cumhurbaşkanı adayımız yaptığı bir açıklamada, 6’lı Masa’nın Halil İbrahim sofrası olduğunu ve tüm kesimleri bu ittifaka katılmaya davet etmişti. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Örgütü olarak Genel Başkanımızdan aldığımız bu feyz ile yereldeki tüm STK, dernek, kamu çalışanları, kanaat önderleri, kadınlar ve gençlerimizi Halil İbrahim sofrasına davet ediyoruz” dedi.

 

 

“GELECEK GÜNLER AYDINLIK OLSUN”

CHP iktidarında yapılacakları anlatan Uzunok, “Peki nasıl bir süreç işleteceğiz? Öncelikle şeffaf olacağız. İktidarımızda; Kamu İhale Kanunu ivedilikle değiştirilecek, yapı ruhsatları gelişi güzel değiştirilmeyecek, devletin kamu teşebbüslerini doğru ve adil şekilde yöneteceğiz, baskı, zulüm gibi insanlık dışı uygulamaları görmeyeceksiniz, gazeteciler mesleğini onurlu bir şekilde gerçekleştirecek, öğrenciler baskı görmeden eğitim hayatlarına devam edecek, emeklilerimiz insanca, adilce, eşit bir toplumda hayatlarını sürdürecek, kadınlarımız şiddete uğramasına izin verilmeyecek, İstanbul Sözleşmesi yeniden gündeme alınacak, yeniden sosyal ve hukuk devleti olacağız, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza verilen yardımları bir başkası görmeyecek, yerel ve genel iktidar koordineli şekilde hareket edecek, ekonomik olarak açıklanabilir bir bütçeyle, hoyratça kullanılmayan bir bütçeyle ilerleyeceğiz, yeni bir saray yapılmayacak, göstermelik üniversiteler kurulmayacak, devlet kadrolarını akrabalarımızla doldurulmayacak. Hazırlanın başlıyoruz! Koltuklarınıza yaslanın! Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapmak için süreci başlattık. Gelecek günler aydınlık olsun” dedi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.