Dolar 34,2084
%0.01
Euro 37,8435
%0.18
Altın 2.914,540
%-0.51
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Çakıroğlu’ndan Başkan Yıldırım’a salvolar!

  • İstanbul Gündemi
  • 21.10.2022 - 17:20

Ümraniye Belediyesi’nde son zamanlarda sağlık sebepleriyle ard arda istifalar yaşanırken, Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a sert çıktı.

BU KİRLİLİK SALGIN HASTALIKLARA YOL AÇAR!’

Başkan Çakıroğlu, Ümraniye Belediyesi’nin kamuoyundan gizlediği şeyler olduğunu iddia ederek, ‘Gelişmiş ülkelerin en büyük özelliği ‘Şeffaflık ve hesap verebilirlik’ ilkesi doğrultusunda bir yönetim sergilemeleridir. Bu özellik sadece hizmeti yürütenlere değil hizmetten yararlananlara da kurumların tasarruflarını sorgulama hakkı vermektedir. Madem ki tüm seçilmiş yöneticiler millet iradesini temsil ediyor. O halde milleti temsil makamında olanlar millete hesap vermekten kaçmamalıdır. Olup bitenler sürekli kamuoyundan saklanır, adeta halının altına süpürülürse; belli bir süre sonra büyük bir kirlilik ve büyük bir rahatsızlık oluşur. Bu kirlilik ise çok daha büyük hastalıklara hatta salgın hastalıklara yol açar.’ dedi.

‘BELEDİYE BAŞKAN DANIŞMANI ZEKİ ÇALIŞKAN BEY’İN İSTİFA ETTİĞİNİ HABER ALDIK’

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın danışmanı Zeki Çalışkan’ın istifa ettiği haberini veren Başkan Çakıroğlu, ‘Ümraniye Belediyesi’nin yeni yönetimi ilçe dışından getirdikleri bir kadroyla göreve başladılar. Bu kadrodan gün geçmiyor ki bir skandal dışarıya yansımasın. Üzülerek görüyoruz ki ‘belediyeyi basanlar’, ‘milletin makamlarında poz verenler’, sosyal medyaya yansıyan hesaplaşma mesajları gibi sebeplerle bugüne kadar 10’a yakın Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Başkan Danışmanı ve Müdür görevlerinden istifa ettiler. Son olarak da belediye içerisinde etkili bir pozisyonda olan Belediye Başkan Danışmanı Zeki Çalışkan Bey’in istifa ettiğini haber aldık.’ ifadelerini kullandı.

‘İSMET BEY ÖNCEKİ İSTİFALARDA OLDUĞU GİBİ SUSMAYI TERCİH ETMEKTEDİR’

Ümraniye Belediyesi’nin kamuoyunu aydınlatması gerektiğini söyleyen Başkan Çakıroğlu, ‘Belediye başkanı İsmet Bey önceki istifalarda olduğu gibi susmayı tercih etmektedir. Fakat yerel yönetimlerin ‘Şeffaflık ve hesap verebilirlik’ ilkesi doğrultusunda kamuoyunu aydınlatma görevi vardır. Son dönemlerde ‘sağlık sorunları ‘yüzünden çok istifa oldu. Bu durum ister istemez insanın aklına ‘Acaba Ümraniye Belediyesi’nde salgın hastalık mı var?‘ diye bir soruyu getiriyor. Eğer salgın bir hastalık varsa bu başta Belediye Başkanı olmak üzere diğer yöneticilere de sirayet eder diye korkarım.’ ifadelerine yer verdi.

‘GELECEK PARTİSİ BU HASTALIĞIN KESİN TEDAVİSİDİR!’

Gelecek Partisi’nin iktidara gelmesiyle kamuoyundan bir şeylerin gizlenmeyeceğini dile getiren Başkan Çakıroğlu, ‘Gelecek Partisi Lideri Prof. Ahmet Davutoğlu’nun da ısrarla altını çizdiği gibi şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda hareket eden bir yönetim anlayışı ise bu hastalığın kesin tedavisidir.’ dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.