Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çakıroğlu: ‘Aşure Günü’nün Allah katında ayrı bir yeri vardır’

Başkan Çakıroğlu: ‘Aşure Günü’nün Allah katında ayrı bir yeri vardır’

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Aşure Günü ile ilgili yaptığı paylaşımda “Allah katında ayrı bir yeri vardır” dedi.

  • İstanbul Gündemi
  • 28.07.2023 - 17:09

“BU GÜNLERDE ORUÇ TUTMAK ÇOK FAZİLETLİDİR”

“Allah’ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Aşure Günü ise Muharrem’in 10. günüdür. Aşure Günü’nün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugün de Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Aşure Günü’nün manevi ve berraklığı üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görüyor.”

“KERBELA’YI DOĞRU OKUMALIYIZ”

“Kerbela, Müslümanların ortak acısıdır. Hz. Hüseyin’in şahadeti tüm Müslümanların kalbinde aynı sızıyı oluşturur. Kerbelâ’nın acısını yüreklerinin derinliklerinde yaşayan Müslümanlara düşen en hayatî ve tarihî görev, Kerbelâ’yı doğru okumak, doğru anlamak ve ondan dersler çıkarmaktır. Asla tarihin acılarından yeni acılar üretmek ve hüzünleri yeni hazanlara dönüştürmek değildir. Kerbelâ, bütün Müslümanların kalplerini, birleştirerek tek bir vicdana dönüştürmelidir. Allah’tan aynı acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunuyor, sağlık ve huzur diliyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.