Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yeşil: ‘Allah Aşure Günü’nde birlik ve dirliğimizi hüsrana uğratmasın’

Başkan Yeşil: ‘Allah Aşure Günü’nde birlik ve dirliğimizi hüsrana uğratmasın’

Milliyetçi Hareket Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Onur Yeşil, İslam dünyası için ayrı bir önemi olan Aşure Günü dolayısıyla paylaştığı mesajında "Allah Aşure Günü’nde birlik ve dirliğimizi hüsrana uğratmasın" ifadelerini kullandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 28.07.2023 - 15:32
  • Güncelleme: 28.07.2023 - 15:34

“İMANLA ÇARPAN KALPLER, HELAL NEFESLER KAZANMIŞTIR”

“Hüseyni duruş adalettir, ahlaktır, adamlıktır. Hüseyni bakış şefkattir, merhamettir, müstesna bir yükselişin, muazzez bir zirvenin izhar ve ifadesidir. Hz. Hüseyin ve ashabının kanı çöl kumlarına dökülse de, haklılıkları bütün Yezid kafilesini kesif bir yenilgiye uğratmıştır. Onursuz yaşamaktansa şerefli bir şehadet Hüseyni ahlakın marifet ve mükâfatıdır. Kerbela’da gerçekte Yezid kaybetmiş, zalimler kaybetmiş, batıl kaybetmiş, haram kaybetmiş, sonuç itibariyle bedeli ağır olsa da mazlum gönüller, imanla çarpan kalpler, helal nefesler kazanmıştır.”

“DAYANIŞMA VE KUCAKLAŞMAYLA DİRENÇ GÖSTERMEK EN DOĞRU SEÇENEKTİR”

“Mateme bürünmüş Muharrem ayı içindeki Aşure Günü’nde, Allah’tan niyazım; yeni Kerbela’ların olmaması, terör ve şiddetin son bulmasıdır. Yüce dinimizi karalamak için rekabete giren iç ve dış mihraklara karşı dayanışma ve kucaklaşmayla direnç göstermek en doğru seçenektir. Kerbela’da susuz kalan, çöl sıcağında şehitliğe koşan Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt’in muhterem büyüklerine Allah’tan rahmet diliyor, Muharrem oruçlarımızın kabulünü temenni ediyor, Efendimizin şefaatine nail olabilmeyi niyaz ediyorum. Unutulmasın ki, Yezidler her zaman nefretle hatırlanacak, Hüseyinler her zaman dua ve hürmetle anılacaklardır. Aşure Günü’nde Rabbim hidayetten bizi ayırmasın dileğinin yanında birlik ve dirliğimizi hüsrana uğratmamasını temenni ediyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.