Dolar 34,2074
%0
Euro 37,8391
%0.17
Altın 2.914,700
%-0.51
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Ayyıldız’dan meclisteki partilere “temiz” gönderme !

  • İstanbul Gündemi
  • 20.10.2022 - 10:59

Çekmeköy‘ün ilçe siyasetinin yanı sıra ülke gündemini de yakından takip etmesiyle bilinen başkan Ayyıldız, ilçe ve ülke gündemini sarsan çıkışları ve açıklamalarıyla her geçen gün adından söz ettirmeye ve siyasette adeta “yıldız” gibi parlamaya devam ediyor.

Başkan Ayyıldız,  son olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meclisteki siyasi partileri “ti”ye aldı. Söz konusu partilerin alacağı hazine yardımına değinen Ayyıldız, hem söz konusu partiler hem de kendi partisine yönelik oldukça ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

“YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA 'ÇIĞ' GİBİ BÜYÜYORUZ”

Yeniden Refah Partisi‘nin Türkiye siyasetinde fark ortaya koyan bir parti olduğunun altını çizen Ayyıldız, “Genel Başkanımız Sayın Fatih Erbakan’ın öncülüğünde partimizin kısa sürede başardıkları, ülke sorunlarına yönelik çözüm önerileri herkesin malumu. Halkımız bunu çok iyi görüyor. Gördüğü için de her geçen gün akın akın partimize koşuyor. Partimiz bir çığ gibi, çıkar yol arayan vatandaşlarımızın birbirine kenetlenmesiyle büyüyerek yoluna devam ediyor” dedi.

Başkan Önder Ayyıldız, partisinin bunu tamamen “yerli ve milli” imkanlarla başardığını vurgulayarak, “Hani birileri diyor ya, çıkarları olan her şeye başlarken, besmele gibi ilk kullandıkları daha doğrusu sömürdükleri cümle var ya… İşte biz onlar gibi çakma değil, gerçek manada ‘yerli ve milli’ imkanlarla yola çıktık ve kısa sürede bu başarıyı elde ettik. Tamamen kendi tırnaklarımızla kazıyarak, kimseden tek kuruş destek almadan bunu başardık. Onların hikayeden dediği gibi değil, gerçek manada sırtımızı yalnızca önce Allah’a, sonra da halkımıza dayayarak bu yola çıktık. Şükürler olsun ki bunun karşılığına da her geçen gün alıyoruz” diye konuştu.

“BU KADAR ‘KİR‘Lİ İÇİNDE ‘TEMİZ‘ KALDIK”

Yalan ve yanlışlarla dolu siyasi yapıların içinde “tertemiz” kalmayı başaran tek partinin kendileri olduğunu dile getiren Ayyıldız, şöyle devam etti:

“Bizim haricimizdeki neredeyse diğer tüm partilere bakın. Yalan, iftira, çıkar, menfaat… Ne ararsan var. Normal günde birbirlerini yiyenler, bakıyorsunuz söz konusu hazine yardımı olunca kanka oluyorlar. Çünkü pasta büyük ve hepsine yetiyor demek ki. Yoksa hani nerede o kavgalar? Kaldı ki o parayı fabrikada mı kazanıyorsunuz da kafanıza göre aranızda pay ediyorsunuz? Ha onda gözümüz yok. Biz kendi yağımızda kavrulmasını biliyoruz. Kuruşunda gözümüz yok. Bu soruyu, o parayı alın terinden aldığınız halkımız adına soruyorum. Yine içlerinden birisinin diğerine yıllar önce dediği gibi diyorum ki, o kadar kirlisiniz ki tüm Omo’larla Tursil’lerle yıkansanız nafile. Hazine sizin olsun, bize halkımızın temiz yüreği yeter.”

Başkan Ayyıldız, partisinin yürüttüğü bu temiz siyaseti birebir Çekmeköy’de de kendisinin ve teşkilat üyelerinin yürüttüğünü ve hiçbir çıkar ve gücün kendilerini bu yoldan alıkoyamayacağını sözlerine ekledi.

PARTİLERİN ALDIĞI HAZİNE YARDIMI NE KADAR?

Başkan Ayyıldız‘ın da bahsettiği partilerin hazine yardımı, akıllara hemen hangi partinin ne kadar hazine yardımı aldığını getirdi. Bilindiği gibi siyasi partiler kanuna göre en son parlamento seçimlerime katılmış ve genel barajı aşmış partiler, toplamda her yıl o yılki genel bütçe gelirlerinin 5 binde ikisi oranında hazine yardımı almaya hak kazanıyor. Barajın altında kalmasına rağmen yüzde 3‘ten fazla oy alan partilere de yardım yapılıyor. Şu anki duruma göre ise hazine yardımı alacak partiler ve verilecek miktar şöyle;

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.