Dolar 34,2056
%0
Euro 37,8429
%0.18
Altın 2.923,580
%-0.2
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Ayyıldız'dan Hüseyinli halkına tam destek!

  • İstanbul Gündemi
  • 19.10.2022 - 20:31

Hüseyinli Mahallesi’nde kireç fabrikası sorunu bitmiyor. Vatandaşlar bölgeyi tahliye etmek zorunda kaldı. Çekmeköylüler çaresiz bekleyişlerini sürdürüyor. Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Önder Ayyıldız olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Yetkililere seslenen Başkan Ayyıldız can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.

Mağdur olan Hüseyinli Mahallesi sakinleri şikâyette bulunduklarını ancak yanıt alamadıklarını dile getirdiler. Maddi manevi zararda olduklarını, çok korktuklarını dile getiren vatandaşlar fabrikanın kapatılmasını istiyor.

‘PATLAMALARIN ARDINDAN İRİLİ UFAKLI TAŞLAR MAHALLELİNİN ÜSTÜNE YAĞDI’

Başkan Ayyıldız konu hakkında olay yerinden yaptığı açıklamada Çevre Bakanlığı’na seslenerek, ‘Çevre Bakanlığını acilen göreve davet ediyoruz. Hüseyinli Mahallemiz‘de özel bir firmanın Taş Ocağında patlatılan dinamitlerin etkisiyle Camii ve birçok evde büyük hasar meydana geldi. Köyümüze 200 metre mesafede gerçekleşen patlamaların ardından irili ufaklı taşlar mahallelinin üstüne yağdı. Kadın ve Çocuklar korku ve panikle evlerini tahliye ettiler. Bölgede yaptığımız incelemelerde durumun vahametini gözler önüne seren manzaralarla karşılaştık. Bu tesisin derhal çalışmalarının durdurulması noktasında Bakanlığımızı acilen göreve çağırıyoruz. Milletin can ve mal güvenliği tehlikede! ÇET raporuna göre bu fabrika burada halkın can ve mal varlığına zarar vermemek zorunda. Görünüyor ki durum öyle değil. Yetkililer gereğini yapmalı.’ dedi.

NE OLMUŞTU!

İstanbul Çekmeköy’de bulunan eski adıyla Hüseyinli köyü şimdiki adıyla Hüseyinli Mahallesi’nde bulunan Entegre Kireç Fabrikası mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Taş ocağında patlatılan dinamitler nedeniyle Çekmeköylüler’in camları ve bina kolonlarının zarar gördüklerini ifade ettiler. Çocuklarının da yüksek seslerden korktuklarını ve her an binaların yıkılacağı korkusu taşıdıklarını söyleyen mahalle sakinleri duruma bir çözüm getirilmesini ve fabrikanın kapatılmasını istediklerini beyan ettiler. Entegre Kireç Fabrikası yerleşim yerlerine yakın olduğundan dolayı mahalle sakinleri isyan etti. Daha önce CİMER’e başvursalar da sonuç alamadıklarını belirten mahalle sakinleri, ‘Yetkililer şikâyet üzerine fabrikaya geldiklerinde fabrikada çalışanların düşük ses ayarı ile patlama gerçekleştirdiklerini, bu yüzden bir problem olmadığını göstererek yalan ve gerçek dışı beyanda bulunuyorlar. Görevliler olay yerini terk ettikten sonra yüksek sesle çalışmaya devam ediyorlar. Fabrikanın kapanmasını istiyoruz.’ dediler. Fabrikaya kamyonların giriş çıkışı iki gündür durdurulurken, vatandaşlar Entegre fabrikasının önünde toplanarak faaliyetlerinin durdurulmasını istediklerini beyan ettiler. Mahalle sakinleri yetkililere seslenerek durumun derhal çözüme kavuşmasını istediklerini dile getirdiler.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.