Dolar 34,2383
%0.28
Euro 37,8113
%0.1
Altın 2.932,110
%0.56
Bist-100 8.898,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Ağaoğlu’ndan, İstanbul Gündemi’ne flaş açıklamalar!

  • İstanbul Gündemi
  • 27.09.2022 - 13:50

DEVA Partisi Maltepe İlçe Başkanı Ali Hakan Ağaoğlu, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportajda; Genel siyasetten, yerel siyasete kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Röportaja kendinden bahsederek başlayan Başkan Ağaoğlu, DEVA Partisi’ne nasıl dahil olduğunu, görevinde neler gerçekleştirdiğini, DEVA Partisi’nin neler yapacağını anlattı.

‘SEÇİM ZAMANI HER PARTİ GELİP DESTEK VERMEMİZ İÇİN YARDIM İSTERDİ’

Kendinizden bahseder misiniz? Ali Hakan Ağaoğlu kimdir?

1970 İstanbul doğumlu, Rizeli bir baba ve İzmitli bir annenin evladıyım. Doğma büyüme İstanbulluyum. 1987 yılında Maltepe’ye taşındık. İktisat mezunuyum. Evliyim. Bir kız bir erkek çocuğum var. Geçmiş yıllarımda Voleybol oynadım. 1991 yılında Anavatan Partisi Gençlik Kolları’nda siyasete başladım. Daha sonra Gençlik Kolları Başkanı oldum. Daha sonra da Yönetim Kurulu Üyesi oldum. Gençlikten Sorumlu Yönetim Kurulu oldum. İlçe Başkanlığı yaptım. Belirli bir müddet aktif siyasete ara verdim. Tabii siyaset bağımlılık yapıyor bir zaman sonra. Partiden ayrılınca arkadaşlarımla MASİP insiyatif grubunda bulunduk. Bu bir Maltepe Siyasi Araştırma grubu platformu. Ekip olarak siyaset üretiyorduk. Seçim zamanı her parti gelip destek vermemiz için yardım isterdi ama bizim belirli ortak fikirlerimiz vardı. Daha sonra Genel Başkanımız Ali Babacan’ın parti kurma hamlesi oluyor. Beraber bir araştırma yapıyorlar. Araştırmalarda benim ismimle karşılaşıyorlar. Benden görüşme talep ettiler. Görüştük. Görüşmeden sonra Ali Babacan’ı izledim ve dinledim. Arkadaşlarımla oturduk DEVA Partisinde ne yapabiliriz diye konuştuk.

‘ÜLKEMİZDE, MERKEZDE BİR SİYASET İHTİYACI VAR’

Genel Başkanlığını Mesut Yılmaz‘ın yaptığı ANAP döneminde Maltepe İlçe Başkanı olarak görev almıştınız. Aradan yıllar geçtikten sonra sizi tekrar siyasete geri döndüren sebep veya sebepler nelerdir?

Genel Başkanımız Ali Babacan’ı izledikçe, merkezde siyasi yapılanma organize ettiğini öğrendim. Anavatan Partisi‘nden sonra merkezi siyasi yapılanma dağılmıştı. Merkezde konumlanan siyasi bir yapı yoktu. Böyle bir kültürün içinde yetiştiğimden DEVA Partisinde olabileceğini düşündük. Bana teklif geldi. Beraber siyaset yapabileceğimize inandığımız arkadaşlarımızla bir yönetim oluşturduk. Kongrede de seçildik. Ülkemizde, merkezde bir siyaset ihtiyacı var. Ali Bey de tam olarak DEVA Partisinde bunu tarif ediyor. DEVA Partisinde emek vermemiz gerektiğine inandık. Bu yüzden buradayız.

‘BAŞKA BİR PARTİNİN KURULUŞUNDA TEKLİF GELDİ’

DEVA Partisi’nden önce diğer partilerden teklif geldi mi? Geldiyse neden reddettiniz?

Başka bir partinin kuruluşunda teklif geldi. Görüştük. Bizim arzu ettiğimiz, alışık olduğumuz kültürde olmadığından teklifi kabul etmedik.

‘KENDİNİ YILLARCA BÜTÜN SIKINTILI DURUMLARDAN KORUMUŞ GÜVENİLİR BİR LİDER’

Türkiye‘de birçok siyasi parti bulunurken DEVA Partisi çatısı altında yeniden siyasete geri dönme kararını neden aldınız? DEVA Partisi’nin size cazip gelen durumu neydi?

Liderimiz Ali Babacan’ın konumu. Kendini yıllarca bütün sıkıntılı durumlardan korumuş, güvenilir bir lider kendisi. Partinin kuruluşunu akıl eden yapının inançlı da olması gerekiyor. Yönetimin kafasındakinin niyeti aslında merkezde siyaset yapmak değilse bugünkü AK Parti’nin durumu gerçekleşiyor ve merkezden uzaklaşıyor. DEVA Partisi’nden teklif gelince Ali Babacan’ın, Armağan Çağlayan’ın programındaki videosunu izledim. Başkan’ın basına açık alanlarda inşaata yapılan yatırımların yanlış olduğunu dile getirdiğini gördük. Başkan yanlışları dile getirebiliyordu açıkça. Herkes rahatça Genel Başkan’a kendini ifade edebiliyor. Ali Babacan sağ olsun bizi dinler, notunu alıp, yardımcı olur. Keza İl Başkanımız Erhan Erol da desteğini veriyor. Mesela Genel Başkanımızın otobüsüyle bütün Maltepe’yi gezdik. Genel Başkanımızın selamlarını ilettik.

‘LİDERİMİZİ ELEŞTİREMİYORLAR’

İlçe başkanlığını kurduğunuz günden bu yana Maltepelilerin size olan yaklaşımı nasıl oldu?

Parti’nin kurumsallığı çok önemli ve Ali Babacan aklı ile çok rahat siyaset yapabiliyorsun. Kötü anılacak bir şeyi olmayan bir liderimiz var. İnsanlara karşı karşıya geldiğimizde bu bir avantaj. Liderimizi eleştiremiyorlar. Saygı duyuyorlar. Bu yüzden çok rahat siyaset yapıyoruz. Bugün otobüs ile gezerken binlerce insanla karşılaştık. Karşıt el kol hareketiyle karşılaşmadık. Yapıyı oluştururken arkadaşlarımız ilk kez siyaset yapmaya DEVA Partisinde başladı. Arkadaşlarımı kültür seviyesi yüksek insanlar. Bizim sermayemiz insandır. İyi ve sağlam bir yapımız var. Mesela İl Başkanıyla yemeğimiz vardı. Hem Genel Başkanımız hem konuklarımız bizden ve işlerimizden memnun oldu. Sandalyeni kap gel etkinliği yapmıştık. Başkan Babacan da geldi. Her şey gayet olumluydu. İnsanlar başkan ile fotoğraf çekildi. Binlerce fotoğraf geldi. İnsanlarla temas kurunca anlıyorlar ki biz başka bir yapıyız. Her şey iyi ve yolunda gidiyor.

‘MASADA GELECEK İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ’

Ali Babacan‘ın milletvekilliği seçimine kendi parti logosu altında girme kararını nasıl buluyorsunuz? Bu durumun 6‘lı masadaki görüşmelere etkisi nasıl yansır?

Masadan kalkmıyoruz. Kendimize güvenerek, kimseye yük olmadan, kendi başımıza yapabileceğimizi göstermek ve görmek istiyoruz. Aday olacağız dedik. Bu ülke için çalışıyoruz. Masanın kullandığı dil ile bizim dilimiz bir. Bu dili ortaya koyan da Ali Babacan. Altılı masanın ortaya koyduğu Parlamenter sistem kitapçığı, bizim Parlamenter Sistemler kitapçığımız ile yüzde doksan uyumlu. Onlar daha sonra hazırlamıştı. Bizim bir endişemiz yok. Masada gelecek için mücadele vereceğiz. Kendimizi ilk seçimde tartmak istiyoruz. Meclise giremezsiniz diyorlar. Durumumuz meclise girebilmek adına gayet iyi. Velev ki oldu da giremedik. Hiç problem değil. Biz kendimizi kurtarmak için siyaset yapmıyoruz. Ülkeyi kurtarmak için yapıyoruz.

‘128 MİLYARI GÜNDEME GETİREN İSİM BABACAN’

Ali Babacan, ekonomi konusunda tecrübeli isim. Peki vatandaşın ekonomi konusunda Ali Bey’e yaklaşımı nasıl?

Sıfır endişe. Bu işler sadece ekonomiyle olmaz. Hukuki alt yapı da yoksa beraberinde, olmaz. Ekonomi tek başına da değil yan dalları var. Tüm bunların ortak bir akılla dizayn edilmesi gerekiyor. Altılı masaya yeni 12. planımızı koyduk. Bu planları vekillere de gönderiyoruz. Çalacaklar endişemiz yok. Keşke çalsalar. Tüm bu planları zaten biz millet için yapıyoruz. Yıllarca EYT’yi ellerinde tuttular. Şimdi ortaya çıkarıyorlar. Neden bunu şimdi yapıyorsun? Bunlar seçimi almaya yönelik hareketler. Biz bütün planımızı açık ediyoruz. Kim faydalanırsa faydalansın. 128 milyarı gündeme ilk getiren isim Babacan. KYK borcunu biz söyledik 8 ay evvel. Başka Lidere teşekkür edildi. Vatandaş bizlere sempatik davranıyor. Kapıyı çalarken çekinmiyoruz. Bazı alanlara gerektiği kadar yatırımlar yapılacak. Mesela inşaat sektörü bitmeyecek ama ona yüzde 15 pay ayırıp, sanayiye daha fazla pay ayıracağız. İnşallah ben yaptım oldu devrini kapatacağız.

‘İHTİMALİ YOK’

Cumhurbaşkanı ile Ali Babacan‘ın yolları tekrar kesişip birlikte yola devam etme kararı alsalar bu konuda tavrınız nasıl olur?

Babacan’a niye daha erken bırakmadınız eleştirileri geliyor. İnsanın tutarlı olması önemli. Başkan Babacan, ‘Biz sonuna kadar elimizdeki alanları korumaya gayret ettik, 2015’e kadar koruduk. Ne zaman koruyamayacağımızı anladık çıktık.’ dedi. Devam ederdi mücadeleye ama zarar görecek diye sistemin içinden kendini çıkardı. İhtimali yok. Dolayısıyla benim düşüncemin de bir önemi yok.

‘DEPREM MALTEPE’DE CİDDİ BİR SORUN’

Göreve geldiğinizden bu yana İlçe Başkanı olarak hangi çalışmaları hayata geçirdiniz ve önünüzdeki süreçte hangi çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

Bizim gibi siyasi yapılarda, bizim partimizin özelinde aşağıdan yukarıya doğru gidiyor. Sağlık kitapçığımızda iktidara gelirsek Troponin testi uygulanacağını dile getirdik. Hepimiz bir şeyler inşa ediyoruz. Verimli bir yapıyız. Milyonlarca sorun en alt kademeden en üst kademeye gidiyor. Mesela deprem ciddi bir sorun Maltepe’de. Zaman zaman bunları iletiyoruz. Üzerine çalışmalar yapıyoruz.

‘RAHATLIK İÇİN TEHLİKEYE GİRMEYELİM’

İlçe Başkanı olarak; Diğer siyasi partiler ve kendi partinizin mevkidaşlarına da kıyasla, farklı bir hobi ulaşım şeklini kullanıyorsunuz. Elektrikli Scooter ile gün içinde ulaşım yapmak sizin için nasıl bir duygu. Sizce bu bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı? İnsanlara bu durumu öneriyor musunuz?

Trafik, yakıt ve park sorunları insanları zorluyor. Gittim aldım. Rahat, kolay, havayı kirletmiyor, elektrikli ve keyifli. İnsanlar takım elbiseyle görünce tuhaf karşılıyorlar. Siyaset yapıyoruz diye Mercedes’imiz Passat’ımız olsun diye bir şey yok. Rahat insanlarız. Bu sayede havamız kirlenmiyor. Uyarımdır gençlerimiz kask taksınlar. Ciddi kazalar olabiliyor. Kaldırım ve yollar uygun olmayabiliyor. Maltepe’de bu yönde de sıkıntılar var. Aracı kullanarak sıkıntılı yolları video kayıt aldım. Belediye Başkanımıza ileteceğiz. Rahatlık için tehlikeye girmeyelim.

‘İNŞALLAH BİZE NASİP OLUR’

Maltepe Belediye Başkanlığı‘nda Başkan Danışmanı olarak görev yaptığınız dönemden sonra, sizce Maltepe nasıl yönetildi?

Alt yapı sorunları çoktu. Asfalt yolu yoktu. Stabilize yol vardı. Sekiz ölümlü taşkınlar olurdu. İlk dönemin ciddi katkıları oldu. Sonra AK Parti geldi. Ciddi bir yaptırım olmadı. Sahil İsParklar’la donatıldı. İnsanlar sahilden soğudu ve uzaklaştı. Alan küçüldü. Sahil eski ivmesinde değil. CHP döneminde sağlık açısından yatırımlar yapıldı. Bazı projeler yapılamadı. Çünkü Belediye AK Parti’deydi. Depreme yapılan stoğun yüzde üçü değişmiştir. Bizim bu yönde çalışmalarımız var. İnşallah bunları gerçekleştirmek bize nasip olur.

‘TEKNOLOJİYE YATKIN BİR PARTİYİZ’

Mateverse İlçe Başkanlığı’nı ilk olarak siz yaptınız. Nasıl tepkiler aldı?

Flash TV’de canlı yayına katıldım. Gençler yoğun bir şekilde ilgilendi. Ali Bey orada miting yaptı. Bu bir ilkti. Teknolojiye yatkın bir partiyiz. Gençleri seviyoruz. İlgilerini de biliyoruz.

‘1990 VE 2000’LERİN ÖĞRETİSİ İLE 2040’LARI TASARLIYORUZ’

Özellikle Z kuşağı diye adlandırılan genç neslin DEVA Partisi‘ne karşı bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sempatikler. Teknolojik unsurları parti olarak sık kullanıyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Burak Dalgın önemli bir figür. Gençler tarafından ilgiyle izleniyor. Partinin ortalama yaşı da çok önemli bu noktada. Bazı siyasiler 1970’lerin öğretileri ile 2040’ları inşa etmeye çalışıyor. Bu gerçekçi değil. Bizler 1990 ve 2000’lerin öğretisi ile 2040’ları tasarlıyoruz. Hedef sadece z kuşağı değil ama ona en yakın partiyiz.

‘HANGİSİ HEPİMİZ İÇİN İYİYSE ONU YAPARIM’

2024 yerel seçimlerinde Maltepe‘de ittifak ile mi yoksa tek başınıza mı aday çıkarmayı planlıyorsunuz, şayet tek olarak seçime giderseniz Belediye Başkanı adaylığını düşünüyor musunuz?

Ben İlçe Başkanıyım. Partimin altılı masada mı yoksa ittifakta mı olacak gibi kararları genel merkez veriyor. Benim görevim benim partimin neden o masada olduğunu, kalktığında da neden kalktığını anlatabilmek. Kendi görüşlerimiz elbette var. Görev aldım, layığıyla yerine getirmeliyim. Parti nasıl karar verirse ona göre şekil alırız. Tüm yapının başarılı olması için uğraşan insanlarız. Bunlar denge işleri. Benim açımdan çok önemli değil. Tabii bu iddiasız olmak demek de değil. Hedeflerimiz var ama partinin önüne çekmeyiz. Başkanımız ön seçim yapacağız dedi. Tüzüğümüze de yazdı. Sözünü tutan adamla siyaset yapıyoruz. Şartlar uygun olursa arkadaşlarımızı destekleriz. Ben böyle hesaplar tutmam. Her şey zamanı geldikçe netleşecek. Hangisi hepimiz için iyiyse onu yaparım.

Röportajımızı bitirirken siz neler eklemek istersiniz?

Korkma Maltepe. Korkma Türkiye. DEVA var!

Röportaj: Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Fotoğraf: Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.