Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Barış Cahanker'den Bora Yörükoğlu'na veryansın!

  • İstanbul Gündemi
  • 10.04.2023 - 21:54

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu'na verdiği iftar programındaki uygulamalardan dolayı ağır eleştirilerde bulunan Cahanker sosyal medyadan verdi veriştirdi.

Cahanker yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ayrımcılık karşıtı söylemlerde bulunduğunu ve Roman vatandaşlara yönelik kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajlarını verdiğini  ancak İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu'nun tam tersi bir tavırda olduğunu söyledi.

Cahanker açıklamasının devamında Roman dernek ve federasyonları için günler önceden tertiplenen iftar programına Yörükoğlu'nun katılmaması ve sağlıksız, hijyenik olmayan bir mekan tahsis edilmesinin Roman vatandaşlar tarafından büyük tepkiyle karşılandığını ifade etti.

ÇİFTE STANDART İDDİASI!

Anadolu Yakası Romanlar Derneği Federasyonu Başkanı Barış Cahanker geçtiğimiz günlerde Yörükoğlu'nun huzurevi sakinlerine verdiği iftarda misafirlerini kapıda çiçeklerle karşıladığını ancak Roman vatandaşların programına katılmadığını söyleyerek çifte standart uygulandığını iddia etti.

Cahanker yapılan bu uygulamanın Roman camiasını derinden üzdüğünü ifade ederek “Tabiki huzurevi sakinlerimiz başımızın üstünde yeri var. Ancak konu onların dışında. Onlar her türlü hizmeti layıktır ona sözümüz yok. Ssayın Yörükoğlu siz günler önce roman vatandaşlarımızı iftara davet ettiniz ama yönetiminizden kimseler yok. İftara tenezzül edip gelmeyişiniz Roman camiasını derinden üzmüştür. Akıllara ya şahsınızın temsil ettiğiniz partiye bir gareziniz olduğu ya da İYİ Parti'nin seçimlerden önce Romanlara verdiği değeri gösterdiği geliyor. ” dedi.

“14 MAYIS'TA GEREKEN CEVABI ROMANLAR VERİR”

Açıklamasının son bölümünde Ataşehir İYİ Parti İlçe Başkanı Yörükoğlu'na seslenen Cahanker ‘Siz bu tutumunuzla kendinizi Roman vatandaşlarından soyutlaştırmaya niyetiniz varsa. Merak etmeyin 14 Mayıs’ta gereken cevabı size tüm Romanlar verir ama biz İYİ Parti ailesinin genel başkanı sayın Meral hanımın böyle düşünmediğine inancımız tamdır." diyerek tepkisini dile getirdi.

ROMANLAR ÖZÜR BEKLİYOR"

Cahanker açıklamasının son satırında Yörükoğlu'na Romanlardan özür dilemesi çağrısında bulunarak “Şahsınızın nezaket kuralları çerçevesinde bir özürü Roman camiasindan esirgemeyeceğiniz kanatindeyiz. 14 Mayis seçimleri öncesi havayı bulandırmamanız dileğiyle…” ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.