Dolar 34,1612
%0.15
Euro 38,0584
%-0.28
Altın 2.920,400
%0.2
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Bakan Karaismailoğlu İmamoğlu’nu eleştirdi! ‘Ne bunların farkında ne de iş yapmaya gönülleri var’

  • İstanbul Gündemi
  • 06.04.2023 - 18:16

Çalışmaları inceleyen ve ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, “İstanbul'un her köşesine raylı sistemi eriştirmek gerekiyor. Ama maalesef başkaları ne bunların farkında ne de iş yapmaya gönülleri var. Onlar vatandaşı oyalamaya çalışıyor olabilirler” sözleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

“AKILLI ULAŞIM ÇÖZÜMLERİNE YÖNLENDİRECEK ÇALIŞMALARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

İstanbul'u, Avrupa'nın ve dünyanın en gelişmiş ulaşım altyapısına sahip şehirleri arasında zirveye taşımak istediklerini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistem ağlarıyla donatıyoruz. Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'mız gibi Kazlıçeşme-Sirkeci Hattı'mız da İstanbul'da devam eden önemli kent içi projelerimizden biridir. Bu projemiz sadece bir raylı sistem işi değil, aynı zamanda yaya odaklı yeni nesil bir ulaşım projesidir. İstanbul'da kentsel hareketliliği teşvik edecek, insanımızı aktif hareketliliğe, toplu taşıma ve diğer temiz, akıllı ulaşım çözümlerine yönlendirecek çalışmalara büyük önem veriyoruz” dedi.

“HİBRİT KARAKTERDE YENİ NESİL BİR ULAŞIM PROJESİ OLACAK”

Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki 8,3 kilometrelik hattın, gerekli iyileştirmeler ve değişimler yapılarak 8 istasyonla tekrardan kullanıma başlatılacağını açıklayan Karaismailoğlu, “Bu proje; bir raylı sistem projesi olmasıyla birlikte kapsamında yer alan 7 bin 300 metre bisiklet yolu, 7 bin 300 metre yaya yolu, 10 bin 120 metrekare meydan ve rekreasyon alanları, 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan, 74 bin metrekare yeni yeşil alan, 3 yaya üst geçidi, 22 kara yolu ve yaya alt geçidi, Yedikule, Kocamustafapaşa, Yenikapı, Kumkapı olmak üzere 4 tescilli istasyonu, Sirkeci ve Cankurtaran olmak üzere 2 yenilenecek istasyonu ve Kazlıçeşme ile Cerrahpaşa'daki 2 istasyonu ile İstanbul halkına ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti, bisiklet, scooter gibi imkanlarla da hibrit karakterde yeni nesil bir ulaşım projesi olacak” bilgilerini paylaştı.

“BU ŞEHRİN İHTİYAÇLARINI EN İYİ BİLEN DE AK PARTİ HÜKÜMETLERİDİR”

Projenin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla 2023-2053 yılları arasındaki ekonomik kazancın 785 milyon avro olacağını bildirdi. Karaismailoğlu, “Açılışını yapacağımız Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı ve şu an bir araya geldiğimiz Kazlıçeşme-Sirkeci Hattımızla beraber toplam uzunluğu 62 kilometre olan 6 ayrı metro hattında da İstanbul için çalışmaya devam ediyoruz. Şu an İstanbul'un raylı sistem ağı 318 kilometre ve Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde bu rakam 380 kilometreye yükselecek. Çünkü İstanbul'a, Türkiye'ye hizmet aşkıyla yola çıkan da bu şehrin ihtiyaçlarını en iyi bilen de AK Parti hükümetleridir” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.