Dolar 34,1538
%-0.13
Euro 37,7926
%-0.09
Altın 2.904,600
%-0.65
Bist-100 9.043,00
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Anadolu Yakası İlçe Belediyeleri´nden Yerli Yazılım PARDUS´ a Destek

  • İstanbul Gündemi
  • 10.02.2017 - 01:00

Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi ile yapılan protokolle TÜBİTAK tarafından geliştirilen, ücretsiz ve tamamen Türkçe olan Milli İşletim Sistemi PARDUS´a geçiyor.

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Galerisi´nde imzalanan protokol törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu katıldı.

Protokol kapsamında 9 ilçe belediyesinin teknolojik işletim sistemleri PARDUS olarak değiştirildi. Yerli ve milli bir işletim sistemi olan PARDUS´un kullanılmaya başlanmasıyla hem TÜBİTAK desteklenmiş olacak hem de kullanıma sunulan sistemin yaygınlaşması sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısıyla TÜBİTAK tarafından üretilen yerli işletim sisteminin yaygınlaşması için Anadolu yakasında bulunan 9 ilçe belediyesi olarak PARDUS kullanma kararı aldı.  Bu sayede 9 ilçe belediyesi olarak hem yazılıma destek hem de milli yazılım sektörüne destek olunması amaçlandı. Güvenlik alanında üstün özelliklere sahip PARDUS yazılım ve işletim sistemi ayrıca açık kaynak kodlu ücretsiz bir sistem olduğu için ekonomik anlamda da belediyelerin önemli bir kazanım elde etmesine katkı sağlayacağı düşünülmekte.

Yerli ve milli bir yazılım teknolojimizin gelişmesine katkı sağlayacak bu anlaşmanın hayırlı olmasını dileyen belediye başkanları bu anlaşmanın diğer belediyelere de örnek olması arzu ettiler.

İmza törenine TÜBİTAK adına katılan ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu da üretilen yazılım ve imzalanan protokolün önemine dikkat çekerek, ?Bu yazılımlar karakutu olarak sunulan alanlarda üretici olabilmemizi ve güvenlik iletişim ve teknoloji kullanmamızı sağlıyor. Bilgi teknolojilerinde bir üst sınıfa çıkmamız adına önemli bir adım? açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.