Dolar 34,1538
%-0.13
Euro 37,7926
%-0.09
Altın 2.904,600
%-0.65
Bist-100 9.043,00
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SUR YAPI, METROGARDEN SİTE SAKİNLERİNİ MAĞDUR MU EDİYOR?

  • İstanbul Gündemi
  • 10.02.2017 - 00:35

Ümraniye sınırları içerisinde bulunan Metrogarden sitesi sakinleri müteahhit firma Sur Yapı´dan şikâyetçiler.

Kendilerinin mağdur edildiğini belirten site sakinleri, site yönetimini kendi uhdelerinde tutarak rant kapısın haline getirildiğini belirterek, konuyu yargı ve hukuki yollara taşımak için harekete geçtiler.

Edinilen bilgiye göre site yönetimini de elinde bulunduran Sur Yapı şirketi,  2014 ve 2015 yıllarında bütçe açığımız oluştu gerekçesiyle, site sakinlerinden geçtiğimiz ay 1,500 ? 2.500 TL arasında aidat dışında ekstre ücret istemiş. Zaten bölgedeki en yüksek aidatları ödediklerini ifade eden daire sahipleri; ?artık canımıza tak etti. 3 yıldır kesin hesapların bizlere ibraz edilmesini istiyorduk. Hep bizi oyaladılar. Bugün çıkmışlar ekstra ücretler istiyorlar. Ayıptır. Duyduğumuza göre Adapark ve Exen projelerinde de bunu yapmışlar. Sadece bizim sitede bu yöntemle 500.000-600.000 tl haksız kazanç elde edecekler. Sur yapı şirketinin sahibi Altan Elmas´ a yakıştıramıyoruz.? Şeklinde beyanatta bulundular.

SUR YAPI TARAFINDAN KENDİ PERSONELİNDEN ATANAN YÖNETİM YETKİSİZ Mİ ?

Kendi aralarında toplanarak site yönetimine ihtarname çektiklerini söyleyen site sakinleri, ?Kat mülkiyeti kanununa göre iskân alındıktan sonra bir yıl içinde genel  kurul yaparak yeni yönetime devretmeleri gerekirken Sur yapının bunu yapmadıklarını, bu haliyle Suryapı tarafından atanmış site yönetiminin hukuken yetkisiz olduklarını ve suç işlediklerini, dava açıp hukuk mücadelesine gireceklerini..? ifade ettiler.

Ayrıca ?..site yönetiminin kendilerine hesap vermekten kaçınıp site sakinlerinden yüksek miktarlarda aidat talep etmekteler. Sanki yönetimi bir kazanç kapısı gibi görmekte olduklarını düşünüyoruz. Acil olarak site yönetiminin site sakinlerinin seçimleri ile yeniden şekillenmesini istemediklerini tahmin ediyoruz. Bu durumun da kat mülkiyeti hukukuna aykırı olduğunu düşünüyoruz...? şeklinde açıklamalarda bulundular

SURYAPI´NIN BU PROJESİNDE İMAR USÜLSÜZLÜĞÜ VAR MI?

 KAT BAHÇELERİ DAİRE SAHİPLERİNE SATILDI MI?

Ayrıca imarda emsal dışı olan kat bahçelerini daire balkonlarında kullanarak bunları haksız olarak daire sahiplerine satarak, kat bahçelerinin amacı dışında kullanılmasına sebep olunduğu iddia edilen projede müteahhit firma SUR YAPI´nın bu şekilde 10 milyon ile 15 milyon arasında haksız kazanç sağladığı, bu şekilde ayıplı mal satarak tüketici daire sahiplerini yanılttıklarını, Ümraniye Belediyesi´nin bu şekilde nasıl İSKAN verdiğinin anlaşılamadığını da söylediler.

?Yine AVM´nin havalandırma sistemlerinin borularını site tarafına yönlendirilerek özellikle gürültü ve koku noktasında site sakinleri olarak rahatsız olmaktayız. Bu durumun da acilen düzeltilmesini talep ediyoruz ?dediler.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.