Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ali Babacan partisinin eylem planlarını tanıttı

  • İstanbul Gündemi
  • 16.01.2023 - 12:44

Bu zamana kadar açıklanan eylem planlarının kapsamlı şekilde ele alındığı toplantı, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti.

22 farklı başlıkta eylem planı

22 farklı başlıkta hazırlanan eylem planlarının duyurulduğu salona, “Eşitlik, Adalet, Demokrasi", "Bizim Adayımız Tamam, İkinci Miting Ne Zaman", "Bè Ziman Jiyan Nabe", “Askeri Öğrenci ve Kursiyerlere Özgürlük", “KHK’lar Hukuksuzdur”, Türküyle Kürdüyle, Romanı, Alevisi, Ermenisiyle Hepimiz Buradayız. Bu Da Saray Dert Olsun”, "Keramet İmzada Değil Babacan'da", “Sayın Babacan Sizi 13. Cumhurbaşkanı Yapacağız, “DEVA'nın Güneşi Doğudan Doğar" pankartları asıldı.

“İlk kez bir parti muhalefetteyken, ‘İktidara gelirseniz ne yapacaksınız?’ sorusuna kalın bir kitapla yanıt veriyor”

Kalın bir kitap haline getirilen eylem planlarını gösteren DEVA Partisi lideri, “Bugün burada bir ilk yaşanıyor. İlk kez bir siyasi parti, seçim tarihi dahi açıklanmamışken, en ufak detayına kadar hükümet programını açıklıyor. İlk kez bir parti muhalefetteyken, ‘İktidara gelirseniz ne yapacaksınız?’ sorusuna kalın bir kitapla yanıt veriyor. Bizim bu kitabımızda gri alan yok, siyah ve beyaz net cevaplar var. Açık ve mert cevaplar veriyoruz. Aman risk almayalım aman başımıza bir iş açmayalım demedik. Her şeyi açık ve mertçe yazdık. Biz Allah’tan başka hiç kimseden korkmadan milletin önüne çıkıyoruz. Cumhuriyet tarihinde hiçbir siyasi partinin böyle bir hazırlığı olmadı” ifadelerini kullandı.

“2001’de beraber yola çıktığımız Erdoğan sözünden döndü”

AK Parti’nin kurucu üyesi olarak siyasete ilk adımını attığını, ekonomi ve dış politikada önemli görevler yürüttüklerini belirten Babacan, Ben bunları anlatıyorum. ‘İmzayı atmasaydım yapamazdı’ diyor. At bir imza çöz sorunları, hadi at imzayı, elini tutan mı var? Dört buçuk yıldır bu ülkenin ekonomisini batırdın. Seçime dört ay kala mı hatırlıyorsun ekonomiyi, adaleti. dürüst be ehil kadrolar olmazsa olmaz. Kararları istişareyle almazsan olmaz. Adaleti tesis etmezsen olmaz. Olmayacak. 2001’de beraber yola çıktığımız Erdoğan sözünden döndü. Külliyenin tepesine çıktı ve ‘yıkın bunu diyerek’ demokrasiye gözünü dikmeye başladı. Yola çıkarken kendisine milyonlarca insan destek vermişti, yola ne için çıktığını unuttu. Güç yozlaştırıyor. Ben artık orada duramazdım, istifa ettim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.