Dolar 34,1935
%0.09
Euro 38,2190
%0.14
Altın 2.921,360
%0.04
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

"Büyük Kadın Buluşması"nda Meral Akşener rüzgarı

  • İstanbul Gündemi
  • 26.12.2022 - 17:15

Partisi tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen "Büyük Kadın Buluşması"nda büyük coşku yaşanırken, ülke genelinden binlerce kadın etkinliğe akın etti.

Akşener’den ‘Aya benzer’ dansı

"Büyük Kadın Buluşması"nda sahneye çıkan Mustafa Sandal ‘Bir hayalim var’ diyerek Meral Akşener’den ‘Aya benzer’ dansını yapmasını istedi. Bu isteği geri çevirmeyen Akşener, Mustafa Sandal’la birlikte dans etti. İkilinin dansı büyük alkış aldı.

“Zulmün karşısında, kadınların yanında dimdik durmak biz iyi ve cesur kadınlar için bir medeniyet vazifesidir”

Afganistan'da kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanmasını değerlendiren Meral Akşener, “Bu insanlık dışı uygulamanın, yüce dinimiz alet edilerek meşrulaştırılmaya çalışılmasını en sert şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Çünkü İran'da Mahsa Emini isimli kızımızın katledilmesine verilen toplumsal tepkinin de gösterdiği üzere hürriyet, kadınların omuzları üzerinden yükseliyor, istibdat ise kadınların acılarından güçleniyor. Zulmün karşısında, kadınların yanında dimdik durmak biz iyi ve cesur kadınlar için bir medeniyet vazifesidir” şeklinde konuştu.

“İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak, saygı bizim olacak”

İktidara sert sözlerle yüklenen Akşener, “Bugün Türkiye'de bir kadın sorunu yok, insanlık sorunu var! Kadın-erkek eşitliğinin fıtrata ters olduğunu iddia etmekten utanmıyorlar! Bu zihniyet öylesine fütursuz ki kadınların ömrüne gün biçmeye utanmıyorlar. Kadını evinin süsü olarak utanmıyorlar. 'Küçüğün rızası...' ile başlayan zehirli cümleleri kurmaktan bile zerre kadar utanmıyorlar. Yuh olsun! Korkuya da baskıya da alışmayacağız. Biz alışmayacağız onlar kadınların konuştuğu bir Türkiye'ye alışacaklar. Şimdiye kadar yük bizimdi, acı bizimdi, korku bizimdi. Ama İYİ Parti iktidarında güç bizim olacak, saygı bizim olacak. Ey kendini yenilmez sananlar, vaziyet alın çünkü biz geliyoruz. Türkiye’nin yok sayılan kadınlarıyla geliyoruz” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.