Dolar 34,1935
%0.09
Euro 38,2190
%0.14
Altın 2.921,360
%0.04
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sevim Yalınkılıç milletvekili aday adaylığını açıkladı

  • İstanbul Gündemi
  • 26.12.2022 - 16:58

Türkiye’nin dört bir yanından milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarına CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç da eklendi. Bir süredir Sarıyer kamuoyunda görevinden istifa ederek aday adayı olacağı konuşulan Yalınkılıç, İlçe Başkanlığında basın açıklaması yaparak, aday adaylığını resmen açıkladı. Basın açıklamasına; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Kargidanoğlu, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun ve Nadir Günday ile partililer katıldı.

Sunay Sevinç: “Çalışacağız, iktidar olacağız”

Sevim Yalınkılıç ile birlikte siyaset yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, “5 yıldır birlikte yol yürüdüğümüz İlçe Başkanımız, duruşuyla, siyasi bakışıyla aile yapısıyla her zaman kendisiyle gurur duyduğumuz Sevim Başkanımız bir yola çıkıyor. Genel Başkanımızın her seferinde ifade ettiği 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ndeki maddelerin ışığında bir yola çıkıyoruz. Önümüzdeki seçimler hayati önem taşıyor. Çalışacağız, iktidar olacağız. Bu yolda bizimle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sevim Yalınkılıç: “Bu süreçte hep birlikte çalıştık, ürettik”

CHP’de görev almaktan dolayı gurur duyduğunu vurgulayan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “İyi ki sizlerle birlikte yıllardır yol yürüdüm. Bir amaç doğrultusunda ülkemizin geleceği için yol yürüdük. Yıllar önce partimizden içeriye ilk girişim ve 5 yıl önce ilçe başkanı görevine gelişim aralık ayında olmuştu. Sanırım aralık ayı benim için yeni başlangıçlara kapı açıyor. Aradan geçen yıllarda kadın kolları, parti eğitimi öğretmenliği, Sarıyer ve İBB Meclisi’nde meclis üyeliği, çeşitli komisyonlarda görev yaptım. Son olarak 5 yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadım. Görev tanımım ne olursa olsun partime hizmet etmekten onur duydum. Bu süre içerisinde Sarıyer Belediyesi’ni Başkanımız Şükrü Genç ile 3 kez kazandık. Bu da çalışan örgüt için çok önemlidir. Bu süreçte hep birlikte çalıştık, ürettik” dedi.

“Ülkemize nefes aldırana kadar yapacağımız mücadeleyi milletvekili aday adayı olarak sürdüreceğimi paylaşmak istiyorum”

Basın açıklamasında aday adaylığını kamuoyuna açıklayan Yalınkılıç, “Ülkemiz maalesef zor günler geçiriyor. Siyasi baskıların artması, ekonominin kötüleşmesi, yaşam koşullarının gerilemesi nedeniyle gençler umutsuz, toplum mutsuz. Fakat bizim hayatımızda umutluğa yer yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını demokrasiyle taçlandıracağımız günler çok yakın. Ne mutlu ki ülkemizin umutla bakacağı Cumhuriyet Halk Partisi var. Mücadelemiz ülkemize demokrasi, huzur, refah getirene kadar sürecektir. Onurla yaptığım ilçe başkanlığı görevimi il başkanlığımıza ileteceğim dilekçeyle bırakacağımı, ülkemize nefes aldırana kadar yapacağımız mücadeleyi milletvekili aday adayı olarak sürdüreceğimi paylaşmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Şükrü Genç: “Yurttaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni bekliyor”

Konuşmasında Sevim Yalınkılıç’a destek veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Biz Sarıyer alacağız, Türkiye’yi de Sarıyer’den alacağız demiştik. Geçmiş seçimlerde bir arkadaşımızı göndermiştik, şimdi bir arkadaşımızı daha göndereceğiz. Ülkenin dört bir yanına gidiyorum. Yurttaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni bekliyor. Bu yolda yürüdüğünüzde yorulmazsınız. O yüzden doğru işler yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bizlere düşen bu emaneti tereddüde düşmeden taşımaktır. Sevim Başkanımla 5 yıldır çok güzel şekilde çalışıyorduk, güzel başarılara imza attık. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. İlçe başkan olarak gösterdiği özveriyi milletvekilliğinde de gösterecektir. Herkesin imrenerek baktığı bir Sarıyer var. Genel Başkanımız bölgemize geldiğinde karşılamaya gidiyoruz ve başkalarından önce bizleri kucaklıyor. Neden? Çünkü oraya Sarıyer’den hiçbir olumsuz haber gitmiyor. Tabi grev olayı hariç. Grev konusu bir tezgahtı. Zaman içerisinde bu tezgahın arkasındakiler de ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.