Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeniden Refah Partisi’nden kafaları karıştıran açıklama!

Yeniden Refah Partisi’nden kafaları karıştıran açıklama!

AK Parti'den istifa edip geçtiğimiz ay YRP'ye katılan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan dikkat çeken Cumhur İttifakı açıklaması geldi.

  • İstanbul Gündemi
  • 01.08.2023 - 17:19

Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) Cumhur İttifakı'na yönelik çıkışları gündem olmuştu. AK Parti'den istifa edip geçtiğimiz ay YRP'ye katılan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 30 maddelik protokolleri dikkate alınmazsa ittifaktaki mevcudiyetlerini gözden geçireceklerini belirtti.

“CUMHUR İTTİFAKININ İÇERİSİNDEYİZ”

Yeniden Refah Partisinin, Cumhur İttifakıyla seçim ittifakı oluşturduğu hatırlatmalarında bulunan Kılıç, seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini dile getirerek, “Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakının içinde. Ayrılma yönünde bir hamle, adım, inisiyatif kullanılmadı. Bu yönde bir irade beyanında bulunulmadı. Doğrularına katkı vermeye, yanlışlarına dur demeye devam ettiğimiz sürece ve bu tutumumuz da rahatsızlık getirmediği sürece Cumhur İttifakının içerisindeyiz” dedi.

“30 MADDELİK PROTOKOL LİSTEMİZİ DİKKATE ALDIKLARI SÜRECE İTTİFAKIN İÇERİSİNDEYİZ”

Kılıç, ittifakın seçimlerden önce yapılan Yeniden Refah Partisi ile AK Parti arasındaki 30 maddelik protokol listesinin dikkate alındığı sürece devam edeceğine işaret ederek, “30 maddelik talepler ve protokol listemizi dikkate aldıkları sürece Cumhur İttifakı içerisinde yer almaya, birlikte Türkiye’nin meselelerine çözüm olmaya devam ederiz. Ne zaman ki 30 maddelik birliktelik listemizi dikkate almazlar, ya da doğruları azaltır yanlışları çoğaltırlar, o zaman siyasi liderimiz ve karar mercilerimiz elbette konuyu gözden geçirmeye muktedirdir” ifadelerini kullandı.

DOĞAN AYDAL NE DEMİŞTİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, tv100'de Kübra Par’ın sunduğu Farklı Açılar programına konuk oldu. Aydal, Cumhur İttifakı’yla geçici bir anlaşma yaptıklarını belirterek, "Biz iktidarın parçası değiliz, 5 milletvekili olan bir muhalefet partisiyiz. Cumhur ittifakında değiliz, geçici seçim iş birliğiydi" demişti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.