Dolar 34,1529
%0.16
Euro 37,9753
%-0.31
Altın 2.876,420
%0.05
Bist-100 9.890,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Veriler açıklandı! Şikayetler yüzde...

Veriler açıklandı! Şikayetler yüzde...

Tüketiciler ile markalar arasında köprü görevi üstlenen Şikayetvar, yetkili servisler ve özel teknik servislerle ilgili datalarını açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 02.06.2023 - 13:48

Artan kur farkı ve tırmanışa geçen enflasyon, tüketicilerin halihazırda kullandığı elektronik ve beyaz eşyaları değiştirmek yerine tamir etmeye yönlendiriyor. Değişim yerine tamir ettirmeyi tercih eden tüketicilerin yoluysa yetkili ve özel ve teknik servislerden geçiyor.

BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI DÖNEMİYLE KIYASLANDIĞINDA YÜZDE 316 ARTTI

Verilere göre, beyaz eşya yetkili servis şikayetleri bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 316 arttı. En çok şikayet edilen konuların başında garanti süresi ve kapsamı, tamir sürelerinin uzunluğu, verilen randevu tarihlerine uyulmaması geldi.

ÖZEL SERVİS ŞİKAYETLERİ YÜZDE 50 ARTTI

En çok şikayet edilen konular, şikayetlerin zirve yaptığı aylar, çözüm oranları ve yıllık şikayet artış oranları dikkate alındı. 2022’nin ilk 5 ayı ile 2023’ün aynı dönemi karşılaştırıldığında beyaz eşya yetkili servislerinin şikayetlerinde yüzde 316 artış olduğu gözlemlendi. Otomotiv-showroom ve plaza servis şikayetleri yüzde 53, bilgisayar özel servis şikayetleri yüzde 29 ve küçük ev aletleri özel servis şikayetleri yüzde 50 arttı. Yetkili servislerle ilgili en çok şikayet edilen konular; garanti süresi ve garanti kapsamının içeriği, tamir sürelerinin uzunluğu, verilen randevu tarihlerine uyulmaması, kurulum ve montajda yaşanan sorunlar ve servislerin yüksek ücretlendirilmesi olarak sıralanırken; özel ve teknik servislerle ilgili tüketicilerin en çok çözüm aradığı konular ise tekrarlayan sorunlar, personel davranışı ve servislerin yüksek ücretler talep etmesi oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.