Dolar 34,0429
%-0.06
Euro 37,8562
%-0.13
Altın 2.794,180
%-0.31
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Uzmanlardan iklim krizi uyarısı! 'Daha fazla fırtınaya...'

  • İstanbul Gündemi
  • 07.02.2022 - 12:24

Yaşam biçiminde yapılacak ufak değişikliklerle yola çıkılabileceğini belirten uzmanlar, ulaşım yöntemlerini değiştirerek yürümeyi, bisiklete binmeyi, toplu ulaşımı kullanmayı, yerel pazarlardan alışveriş yapmayı, gıda israfını önlemeyi öneriyor.

“Daha fazla fırtınaya sahip olacağımızı gösteriyor”

Üsküdar Üniversitesi Çevre Ahlakı Forumu Direktörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, iklim krizi ile mücadele etmenin yöntemlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Özdemir, “Dünya şu anda sanayi öncesi dönemden 1,2°C daha sıcak ve bir derecenin her parçası önemlidir. Araştırmalar, 2°C‘lik küresel ısınma ile birlikte daha yoğun kuraklıklara ve daha yıkıcı sellere, daha fazla orman yangınına ve daha fazla fırtınaya sahip olacağımızı gösteriyor” diye konuştu.

“Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz”

Prof. Dr. İbrahim Özdemir, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres‘in son BM Taraflar İklim Değişikliği Konferansı‘nda (COP26) söylediği gibi, ‘Narin gezegenimiz pamuk ipliğine bağlı. Hala iklim felaketinin kapısını çalıyoruz. Acil durum moduna geçme zamanı, yoksa net sıfıra ulaşma şansımız sıfır olacak.’ Durum iç karartıcı olabilir. Fakat iyi haber şu ki bu hikayeyi değiştirmek için bireyler olarak yapabileceğimiz halen daha çok şey var” ifadelerini kullandı.

“Tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz”

İklim acil durumunun hepimizden bir eylem beklediğini kaydeden Özdemir, “UNEP İklim Değişikliği Koordinatörü Niklas Hagelberg göre ‘2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmamız gerekiyor ve herkesin bu hedefte bir rolü var.’ Biz bireyler olarak tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmeli ve bizi temsil edenlere işverenlerimize, politikacılarımıza hızla düşük karbonlu bir dünyaya geçmeleri için baskı yapmalıyız.' diye konuştu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.