Dolar 34,1442
%0.03
Euro 37,9934
%0.21
Altın 2.894,440
%0.31
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye´de Yaşlılar da Yalnız Değil!

  • İstanbul Gündemi
  • 12.12.2017 - 04:28

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı vatandaşları hiçbir konuda yalnız bırakmıyor. 65 yaş üstü kimsesiz yaşlıların kimsesi olan belediye; Yaşlı Hizmet Birimi´yle hizmeti onların evlerine götürüyor.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye´deki yaşlıların elini hiç bırakmıyor. Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan Yaşlı Hizmet Birimi; ilçede yaşayan 65 yaş üstü, dezavantajlı, bakıma muhtaç yaşlıların evine hizmet götürüyor. Yaşlıların ev ortamlarında desteklenmeleri ve toplumdan soyutlanmadan yaşamını devam ettirmelerini sağlayan Ümraniye Belediyesi; bunun yanı sıra onların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyor.

Ev Ziyaretleri, Ev Temizliği, Kişisel Bakım (Banyo, El Ayak Bakımı, Saç Bakımı, Saç- Sakal Kesimi),  Yaşam Alanı Düzenleme (Eşya Yardımı, Boya-Badana, Tamir-Tadilat, İlaçlama, Halı Yıkama), Hastane İş ve İşlemleri İçin Refakat (Kurul Raporu, Yatış- Çıkış İşlemleri), Antiş Takibi (Şeker, Tansiyon), Sosyal Aktiviteler (Geziler, Piknikler, Sinema, Tiyatro, Konser) gibi çalışmalarla yaşlıların hem sosyal hayatın içinde olması hem de kendilerini yalnız hissetmemeleri sağlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.