Dolar 34,2504
%0.31
Euro 37,6296
%-0.38
Altın 2.915,130
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye´de Vatandaşlar Doyasıya Aşure Yedi

  • İstanbul Gündemi
  • 18.10.2016 - 23:30

Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarının finalini Cuma namazı sonrası birçok camiinin avlusunda yaptı. Belediye, ilçenin belirlenen 6 farklı noktasında stantlar kurarak, 20 bini aşkın vatandaşa aşure dağıttı.

Toplumca birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştirilmesi için gayret sarf eden Ümraniye Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle vatandaşların aynı aşı paylaşmasını sağladı. Bereketli aşuresiyle bu yıl da vatandaşları aynı tatlarda buluşturan Ümraniye Belediyesi, ilçede belirlenen farklı noktalarda kurulan stantlar ile hafta boyunca 60 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Kardeşliğin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin her platformda önemine vurgu yapan Ümraniye Belediyesi Muharrem ayı vesilesiyle belirlenen noktalarda aşure dağıtımlarının finalinin bugün 6 farklı noktada; Davut Dede Camii, Gamame Camii, Hafız Mustafa Efendi Camii, Meyveli Bahçe Camii, Sahray-ı Kebir Camii ve Anadolu Bilim Kültür ve Cem Vakfı´nda yaptı. 6 ayrı noktada gerçekleştirilen aşure dağıtımı programına, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bir konuşma gerçekleştirdi. Hicri yılbaşının ve Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Hasan Can, ?Allah bu milletin ağzının tadını bozmasın? dedi ve vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramında bulundu.

Ayrıca hicrî yılın ilk ayı olan mübarek Muharrem Ayı´nın 10. gününde aşurenin bereketini paylaşmak amacıyla Ümraniye Belediyesi´ni temsilen bir heyet kardeş şehir Saraybosna´ya gitti. Ümraniye Belediyesi ile Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Başçarşı´daki Camii ve kardeş şehir Fojnica´da bulunan Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen programınlarda Bosnalı vatandaşlara da aşure ikram edildi.

Ümraniye Belediyesi, muharrem ayı vesilesiyle dağıttığı aşureler, düzenlediği programlar ile birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmanın önemine değinerek, binlerce vatandaşı bir araya getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.