Dolar 34,2995
%0.19
Euro 37,3332
%-0.1
Altın 3.038,440
%0.59
Bist-100 8.864,00
%1.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

‘ÜMRANİYE SORUYOR BAŞKAN CEVAPLIYOR’ PROGRAMI SOSYAL MEDYAYA TAŞINDI

  • İstanbul Gündemi
  • 11.04.2020 - 12:56

Başkan Yıldırım, başta Kazım Karabekir mahallesi olmak üzere birçok mahallenin imar sorununun kalmadığını belirterek, bundan sonraki aşamanın inşaat süreci olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım bazı mahallelerde ise davalık konular olduğunu ve bunlara da belediye olarak müdahil olarak takip ettiklerini vurguladı.

BAŞKAN YILDIRIM: “KAZIM KARABEKİR’DE İNŞAAT YAPMAYA HİÇBİR ENGEL YOK”

Başkan Yıldırım, Kazım Karabekir ve çevresindeki bazı mahallelerde imar ne olacak şeklinde yöneltilen bir soruya şu açıklamayı yaptı.

“Mesela Kazım Karabekir, Elmalıkent, Dumlupınar, Topağacı, Hekimbaşı dediğimiz ve İnkilap Mahallesi’nin de yarısı 5 buçuk mahalle yapıyor yani, İnkilap mahallesinin yarısı çözülmüş vaziyette.

İmar ne olacak. Bunu daima o mahallelerimizde konuştuk. Bir buçuk iki senedir oralarda izah ettik. Orada imarda problemimiz yok çok şükür. Yani imarı var oranın. 1/5000’lik planları da çıkmış büyükşehirden, 1/1000’lik planlarla ve o zaman ki eski dönem belediye başkanımızın gayretleri ile ekibinin de gayretleri ile büyükşehirde, hatta muhalefetin de desteği ile birlikte oy birliği ile çıkmış bu kararlar. Yani imarda bir problemimiz yok.

Şimdi imarda problemi yok. 2.15 imarı var, yüzde 25 kesinti var. Yüzde 75’i 2.15 üzerinden çarpıp onu da 1.30 la çarptığın zaman 2.71’lere falan denk geliyor ki kalan arsasından yani 100 metrekaresinde 75 metrekareyi, toplamında 2.70 ile çarptığı kadar, o kadar metrekare alan verecek. Burada ada bazı meselesi var, bir de davalı şerhler vardı. Biz buna müdahil olduk. Bizim arsamız orada olmadığı için belediye olarak bir yer satın aldık, müdahil olduk ve burada da iki üç ay evvel bu şerhlerin tamamını buralardan kaldırdık. Şuanda inşaat yapmaya  hiçbir engel yok.

Elmalıkent, Dumlupınar, Topaağacı.. Oralarda da ayrı davalık devam eden bu şerhlerin dışında 800-900 bin metrekare bir yer var. O da devam ediyor. Dava süreci bitince orada da dava müsbet ya da menfi de neticelense; müsbet neticelense bizim lehimize. Yani kamunun lehine müsbet olsa zaten problem yok. 2B arazisi gibi zaten vatandaşların hakları. Diyelim ki karşı taraf kazandı, yani bir şirket veya şahıs. O zaman biz onlarla devlet olarak Sultanbeyli’de yaptık, anlaşacağız. Onlara başka yerden arsa vereceğiz. Anlaşarak bu sorunu çözeceğiz, yani vatandaşların bu yönden de problemleri yok. Yani şuanda Kazım Karabekir’de inşaat yapılabilir.

Tabi müteahhit meselesi ve ada bazlı çalışma meselesi. Ada bazlı çalışma meselesinde siz aranızdaki anlaşmayı yapın gelin belediyeye, biz size burada yardımcı olalım diyoruz. Hatta yapacağınız mukaveleye dahil, teknik şartlara dahil. Çünkü bazı yerlerde Fikirtepe gibi, Gaziosmanpaşa gibi yerlerde müteahhitlerle mal sahipleri arasında bir takım problemler olmuştu, hukuki problemler. Maalesef müteahhitler vatandaşların lehlerine değil de kendi lehlerine mukavele yapmışlardı. Vatandaşlar birine güvenerek vermişti. Biz onların önüne geçmek için burada kendimiz, imar ve şehircilik ekibimiz bu hukuki şartlara kadar, teknik şartlara kadar mukavelelere kadar iniyor, yardımcı oluyor arkadaşlarımız. Varsa anlaşan müteahhitlerle gelsinler biz kendilerine imarı açık olarak verelim. Kazım Karebkir, Elmalıkent, Topağacı, Hekimbaşı, İnkialp Mahallelerinin İmar problemi yok.”

“BAZI MAHALLELERDE DAVALIK KONULAR VAR”

Aşağı Dudullu, Cemil Meriç, Ihlamurkuyu ve Parsellerin durumu ile ilgili yöneltilen bir soruya ise Başkan Yıldırım, buralarda davalık konular olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı.

“Önemli mahallelerimizden biri de yine burada da 2B arazilerinde, burada da bir plan meselesi var. Şöyle ki buranın 1/5000 planları hazır. Yani biliyorsunuz 1/5000’likleri Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde, 1/1000’likler de ilçe belediyelerinin uhdesinde. İlçe belediyeler hatta 1/1000’lik planlarını hazırladıktan sonra yine büyükşehire götürüyor, büyükşehirde meclisten tekrar onaylanarak çıkıyor. Büyükşehir belediye başkanının imzası ile de çıkıyor. Bizim bütün kurum görüşlerimiz hazır. Plan paftalarımız belediyede hazır fakat şuanda bir dava sürecimiz var. Bu dava sürecini takip etmekteyiz. Bu davayı takip ediyoruz, bu davaya da müdahil olduk.  O da sonuçlandığı anda hemen uygulamaya koyacağız. Ama burada beş büyük kısımda yani bu mahallelerin tamamında yok bu sorun. Kısmi kısmi yerlerde var.  1/5000’lik plana bir itiraz vardı, bir de mülkiyet sorunlarından kaynaklı bir dava vardı, İnşallah ondan sonra bunlar bizi etkilemeden 1/1000’likleri yapıp devam edeceğiz.

Biz bu arada bir de avukat tuttuk. Sağ olsun bu konularda da uzman. Bu davalara müdahil oldu. Nasıl Kazım Karabekir’de hızlı bir netice aldık, burada da alacağız inşallah.

Kazım Karabekir ve diğer altı mahallede sıkıntı yok. Şimdi 1/5000’likler, biraz önce saydığım işte Tepeüstü, Huzur, Adem Yavuz vs. buralarda davalık konular var. Onların 1/1000’likleri kurum görüşleri dahil hazır. Onlarda belediyemizde imardan geçireceğiz, yani belediye meclisinden geçireceğiz. O da hazır olacak. Dava sürecini takip ediyoruz inşallah”

“TEPEÜSTÜ’NÜN PLANLARI BÜYÜKŞEHİRDE, SONUÇ BEKLİYORUZ”

Tepeüstü’nün imar durumu ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Yıldırım, “En önemli konu Tepeüstü’nün bir kısım yeri var. Parsel kayması olan yer var. O senelerdir halledilemiyor. Biz bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmarla oturduk, konuştuk. Anlattık kendilerine. Siz yapamıyorsanız biz yapalım dedik. Nitekim biz yaptık, 1/5000’likleri gösterdik. İşte bu kaymalar böyle düzeltilir dedik. Görüşmeleri yaptık ve her türlü yardımı da yapacağımızı söyledik. Beyfendilerin halini bekliyoruz.

Buradan ben Ekrem İmamoğlu’na bir gönderme yapıyorum. Sitem yapmıyorum, gönderme yapıyorum. Lütfen imar daireniz iyi çalışsın çünkü ben KİPTAŞ’tayken kendisi de birtakım sorunlar için bir araya gelir konuşurduk. O zaman biliyorsunuz kendisi ilçe belediye başkanıydı Beylikdüzü’nde. Bunların ne kadar sıkıntılı konular olduğunu en iyi bilen belediye başkanıydı. Tepeüstü’nün 1/5000’liklerini biz hazırladık, kendilerinin uhdesinde. Vatandaşa çektirmeyelim. Lütfen gereğini yapsınlar. İmar dairesi biliyor hepsini.” dedi.

“YENİŞEHİR MAHALLESİ’NİN PLANLARI BÜYÜKŞEHİRDE İMZA BEKLİYOR”

Yenişehir Mahallesi’nin imar planları ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Başkan Yıldırım, “Yenişehir Mahallesi’nde de geçen ay oranın imar çalışmalarını büyükşehirden tamamladık 1/1000’liklerini. Meclisten onaylattık. O da Ekrem beyin imzasında. Onu imzalarda böylece tamamlanmış olacak. Bir itiraz da olmazsa Yenişehir Mahallesi’ndeki vatandaşlarımızın kısmi olan o imarı da çözülmüş oldu. Burada müjdesini verelim inşallah.” şeklinde konuştu.

İnkilap Mahallesi’ndeki davalık alana da değinen Yıldırım, “Bir vakfın 1 milyon metrekarelik bir yerde şerhi var, o dava konusu. O şerhin kalkması için çalışıyoruz. Davaya müdahiliz.” ifadelerini kullandı.

“KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİ TEKNOLOJİ ÜSSÜNE ÇEVİRECEĞİZ”

Küçük Sanayi Sitesi’nin durumu ile ilgili yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Başkan Yıldırım, sanayinin geleceği ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

“Ümraniye küçük sanayi sitesi 1980’li yıllarda yapılmış 7-8 tane kooperatifin bir araya gelip, 3 bin 600, 3 bin 700 tane ayrı insanların orda işyeri sahibi olduğu, 15-20 bin civarında kişinin çalıştığı yer. Tabi bu durum da şöyle. Orda çalışan insanlar var. 3 bin 600’e yakın işyeri var. Buranın da çıkması lazım sanayi sitesinin bir an evvel. Sanayi sitesi burada 30-40 yıllık sorun ama siz şimdi orada çalışanlar dururken yarın kapattınız. Kapatabiliriz yani, deriz ki burası sıkıntılı yer. Ama 15 bin insan da ekmeğinden olur. Bizim onu bir yere taşımamız lazım, onun çalışmasını yapıyoruz. Sanayici arkadaşlarla çok kere görüştük. Orada şimdi sanayicilerin sıkıntılı bir yolu vardı. O yolu planladık, başlayacağız oraya. Daha rahat bir hale getireceğiz o yolu. Alemdağ Caddesi’ne ve bir taraftan da Küçüksu Caddesi’ne bağlanan ana yolu. Orayı halledeceğiz. Burası kesinlikle Ümraniye’ye yakışmayan bir yer. Oradaki sanayici kardeşlerimiz de bezmiş vaziyette. Onların yüzde 70-80’i de kiracı durumunda. O kiracıları mal sahibi yapmamız lazım. Ondan sonra da orayı teknopark şeklinde yüksek teknolojili bir sanayi kurumu haline getirmemiz lazım. Daha teknolojik üst gibi düşünün. Modern bir şekilde yeni bir sanayi ile katma değeri yüksek malların üretildiği teknolojik bir sanayi üssü haline getirmemiz lazım. Buna da ihtiyaç var. Dudullu bu konuda sıkıntılı. İnsanlar 300-400 metrekarelik yerlerden bin, bin beş yüz metrekarelik yerlere geçmek istiyorlar. Onun için bu sitemizi de inşallah taşıdıktan sonra bir teknoloji üssüne çevireceğiz.”

“SİTE VE ÇAKMAK MAHALLESİ’NDE BÜYÜKŞEHİRİN TAVRINI BEKLİYORUZ”

Site ve Çakmak Mahallesi’ndeki imar konusuna da değinen Başkan Yıldırım, “Site ve Çakmak’ta park alanları vardı. Bu da 30-40 yıllık bir mesele. Orada A hattı lejantı vardı. Yani orada İSKİ’nin koruma bantı vardı. Ama biz onun olmadığını ispat ettik. İSKİ’nin normal yollardan çalışmalarını yaptığını tespit ettik ve bunu da İSKİ’ye de ispat edince oradan yazıyı aldık. A lejantını kaldırdık üzerinden. İnşallah bu sorunu kısa zamanda büyükşehir belediyesinin planlarına işledik. Onlarla da görüştük. Şimdi onların bu konudaki tavrını bekliyoruz. İnşallah Site ve Çakmak Mahallelerindeki o park alanlarının imar problemi de çözülmüş oluyor.” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.