Dolar 34,1524
%0.16
Euro 37,9956
%-0.26
Altın 2.880,690
%0.2
Bist-100 9.897,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye Belediyesi’nin geleneksel edebiyat ve sanat yarışması başladı

  • İstanbul Gündemi
  • 28.01.2023 - 10:53

Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli mekânlarda sergilenecek. Yarışma için son başvuru tarihi ise 30 Haziran 2023 Cuma günü.

Sanatçı bakışıyla “Türkiye Yüzyılı” temalı resim yarışması

Yarışmalarda birinciliği elde eden esere 15 bin TL, ikinciye 12 bin TL, üçüncüye 10 bin TL ve mansiyonların her birine 3 bin TL para ödülü verilecektir. Konusu “Türkiye Yüzyılı” olarak belirlenen yarışmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Türkiye Yüzyılı” hedefiyle vurguladığı vizyonun, sanatçı bakışıyla tuvale çizilmesi istenecek.

“Serbest” temalı hikâye yarışması

Hikâye alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye Yarışması’ bu yıl 19. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışması bu yıl yine “Serbest” temalı olacak. Hikâye yarışmasında birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL ve mansiyonların her birine 3 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak. Hikâye yarışması için son başvuru tarihi 26 Mayıs 2023 Cuma günü.

“Serbest” temalı şiir yarışması

Ümraniye Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenleyeceği diğer bir yarışma ise ‘Geleneksel Şiir Yarışması’ olacak. Konusu “Serbest” olarak belirlenen şiir yarışmasında, birinciliği elde eden esere 11 bin TL, ikincilik alan esere 9 bin TL, üçüncülük alan esere 7 bin TL ve mansiyonların her birine 3 bin TL para ödülü verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak. Şiir yarışması için son başvuru tarihi 26 Mayıs 2023 Cuma günü.

“Kültür ve sanat etkinliklerinin seviyesini her zaman daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz”

Bu sene 19.’su düzenlenen Ümraniye Belediyesi Hikâye, Şiir ve Resim Yarışmaları hakkında konuşan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Kültür ve sanata verilen desteğin tüm toplum üzerinde meydana getireceği olumlu etkinin farkında olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumlar milli hedeflerin motivasyonu ile gelişirler. Bizler bunun bilincinde olarak kültür ve sanat etkinliklerinin seviyesini her zaman daha yükseğe çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.