Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye Belediyesi depremzede çocukları unutmadı

  • İstanbul Gündemi
  • 11.03.2023 - 10:51

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen ve on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kısa süre içerisinde bölgeye ulaşan Ümraniye Belediyesi ekipleri, başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere birçok alanda aktif olarak görev alıyor.

210 TIR AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ

Depremin ardından afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kurulan Ümraniye Yardım Koordinasyon Merkezi’ne yardımseverlerin getirdiği ve belediyenin de ayrıca tedarik ettiği tonlarca yardım malzemesi afet bölgesine ulaştırıldı. Gıda, içecek, battaniye, uyku tulumu, yastık, hijyen seti, ısıtıcı, jeneratör, bebek bezi, su, termos, medikal ürünler, ekmek, süt, ayakkabı, mont, kadın-erkek-çocuk ve bebek giysilerinden oluşan 210 tır afet bölgesine gönderildi. Ümraniye’de başlatılan yardım kampanyasında da özellikle çocuklar, güzel bir yardımlaşma örneği ortaya koydu. Ümraniyeli minikler sadece getirdikleri oyuncak, harçlık ve şekerlemelerle değil, yazdıkları duygusal notlarla da depremzede çocukların yanında olduklarını gösterdi. Yapılan tüm bu yardım çalışmalarının ardından Ümraniye Belediyesi ekipleri depremden etkilenen çocukları ziyaret ederek hediyelerini dağıttı. Ümraniye Belediyesi ekiplerinin dağıttığı oyuncaklarla çocukların bir nebze olsun yüzü güldü.

“ÇOCUKLARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ”

Depremden etkilenen çocukları iyileştirmenin önemine vurgu yapan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Deprem, sadece biz yetişkinleri değil, çocukları da derinden etkiledi. Yavrularımızın, depremde korkuyla atan kalpleri artık sevinçle atsın istiyoruz. Bu acıyı birlikte yaşadık, hep birlikte iyileşeceğiz. Çocuklarımız, bizim her şeyimiz. O minik yürekler, tarifi imkânsız korkular yaşadı. Bu travmaları atlatabilmeleri için psikolojik destek de sağlıyoruz. Yavrularımız için inşa çalışmaları devam eden konteyner kentte çocuk parkı oluşturacağız. Bölgedeki ekiplerimiz de Ümraniye’deki kardeşlerinin yolladığı oyuncak ve çikolataları depremzede çocuklara dağıtıyor. Her zorlukta olduğu gibi bu süreci de birlikte atlatacağız. Yüreği kocaman fidanlarımızı yeniden yeşerteceğiz” dedi.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.