Dolar 34,2512
%0.32
Euro 37,5729
%-0.53
Altın 2.911,410
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye Belediyesi Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli Düzenledi

  • İstanbul Gündemi
  • 19.10.2016 - 00:09

Ümraniye Belediyesi, çocuklar ve gençlerle ilgili iz bırakan çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Umut Kütüphanesi projesini geliştirdi. Belediye tarafından yürütülmekte olan Umut Kütüphanesi Projesi kapsamında, ?Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli? düzenledi.

Ümraniye Belediyesi yükleniciliği, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteği ile geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan Umut Kütüphanesi Projesi´nin son faaliyeti olarak bir panel gerçekleştirildi. Psikolojik danışman ve rehber öğretmen, psikolog, sosyal hizmet uzmanları  ile sahada görev yapmakta olan diğer sosyal çalışmacılara açık olarak düzenlenen panele, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panele Prof.Dr.Bengi Semerci, Prof.Dr.Sami Şener, Yrd.Doç.Dr. Mert Akcanbaş ve Yrd.Doç.Dr. Itır Tarı Cömert konuşmacı olarak katılarak, bağımlılıkla mücadele konusundaki değerli görüşlerini  paylaştı. Umut Kütüphanesi Projesinin hedef gruplarını oluşturan lise öğrencileri, ilçede görev yapan kanaat önderleri ile alanda çalışan STK temsilcilerinin de katıldığı panele ilgi büyüktü.

Madde bağımlılığıyla ilgili ve Umut Kütüphanesi´nin bir yıllık faaliyetlerini anlatan sunumun ardından konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, ?Ümraniye Belediyemiz belediyecilik yapıyor ama onun yanında belki sizlerin göremediği çok kıymetli projelere birlikte imza atıyoruz.? dedi. Gökçimen ?Çok büyük bir metropolde yaşıyoruz. Bağımlılık konusunda inşallah Ümraniyemiz de yeni yeni projelere imza atacağız. Çünkü ulaşamadığımız çocuk bizim değildir. Geleceğimizin umudu olan gençlerimize ulaşma konusunda ?Umut Kütüphanesi? projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.? dedi. 

BAŞKAN HASAN CAN ?BİR KİŞİYİ YAŞATMAK BÜTÜN TOPLUMU YAŞATMAK GİBİDİR?

Daha sonra panelde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ?Ümraniye Belediyesi olarak kültür-sanat ve sosyal alanda olmak üzere birçok projeye imza atıyoruz. Yaptığımız bütün projelerin sürdürülebilirliğini özellikle dikkate alıyoruz.? dedi. Daha Çok Dahi Çocuk projesinin eğitimlerinden ve çocuklara sağladığı katkıdan bahseden Başkan Hasan Can, ?Bugün Umut Kütüphanesi projesi, adı üstünde umut, maalesef sosyal problemler ve toplum değerleriyle birleşmemiş nesiller, bu tür bağımlılık yapan maddeler bir ağ gibi gençliğimizi içlerine almaya çalışıyor? dedi. Başkan Hasan Can İstanbul Kalkınma Ajansı ve Üniversite hocalarımıza da sağlamış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederek. Umut Kütüphanesi Projesinin Kasım 2016´ya kadar devam edeceğini belirtti. ?İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından tamamlanmış olacak, fakat biz maddi desteği tamamlandı diye bu projeyi sonlandırmayacağız? diyen Başkan Hasan Can, ?Kültür merkezlerimizden Cemil Meriç Kültür Merkezimizi bu işe tahsis ettik. Gençlerin bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi haline getirdik. Bilge çocuklar projemizi de Necip Fazıl Kültür Merkezi´ni tahsis ettik. Bir başka kültür merkezimizi ise Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile yaptığımız müşterek projeye tahsis ettik. Yani kültür merkezlerimizi kendi içinde ihtisaslaştırdık.?dedi. Başkan Hasan Can, Bir evladımızın hayata kazandırılması bizim için çok mühimdir, çünkü biz inanıyoruz ki bir kişiyi yaşatmak bütün toplumu yaşatmak gibidir. Bütün toplum muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, öğretmenlerimiz, eğitim camiamız, üniversitelerimizin değerli hocaları ve psikologlarımız hepimiz el ele vererek bu toplumu bu musibetlerden kurtarmaya çalışacağız. Umut Kütüphanesi projemizin hayırlı neticelere vesile olmasını ve ?Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Paneli´nin´ de hayırlı hizmetlere ve uyanışlara vesile olmasını diliyorum.? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Başkan Hasan Can öğrenciler tarafından takdim edilen çiçeği "bu çiçekler sizin hakkınızdır" diyerek öğrencilere takdim etti ve ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prof.Dr.Bengi Semerci, ?Hepimiz dünyaya bağımlı geliyoruz. Annemize, babamıza yani becerilerimiz gelişene kadar bağlılık sürüyor. Bağımlılıkla mücadelenin birinci kuralı çocuklarımızı dinlemek ve değer verildiğini çocuklarımıza hissettirmektir.? diyerek bağımlılık çeşitleri hakkında bilgiler paylaştı. Prof.Dr.Sami Şener ise konuşmasında, "Sigaranın zararlarından bahsederek, "Bağımlılıkla Mücadelede Yerine Koyma Teknikleri" hakkında bilgiler verdi. Son olarak Yard.Doç.Dr. Itır Tarı Cömert, ?Bağımlılığı önleme faaliyetlerinin en önemlisi, toplumsal rolümüzdür. Bütün bunların en önemlisi gelecek nesile iyi bir örnek olmaktır? diyerek ?Sepetin içerisinde 99 tane elma var bir tanesi tanesi çürük eğer bunu uzaklaştırırsak diğerleri taze kalacak dememeliyiz, hayır bunu onarmalıyız ve çürük olan elmayı tedavi etmeyi başarabilmeliyiz? dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.