Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümit Özdağ'dan Cumhur ittifakı görüşmelerine tepki!

  • İstanbul Gündemi
  • 14.03.2023 - 09:24

14 Mayıs seçimleri için 6'lı masa adayı ve Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı adayları belli olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ittifak içerisinde olan Cumhur İttifakı ise, farklı partiler ile görüşme yapmaya devam ediyordu. AK Partinin görüştüğü partilerden bir tanesi ise, Hüda Par oldu. Hüda Par görüşmesinin ardından, Ümit Özdağ'da dahil olmak üzere birçok siyasiden tepki yağmaya başladı.

"BİZİ BİRLEŞTİREN İLKELERİMİZDİR"

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtuluş, Cumhur İttifakı bünyesinde yer alacağı söylenen Hüda Par ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında “Bizi birleştiren ve bir araya getiren şey, hiç kuşkusuzdur ki ilkelerimizdir.Görüşmelerimiz bugün de devam etti. Her şey netleştiğinde gelişmelerden sizi de haberdar edeceğiz.dedi. Bunun üzerine, Hüda Par genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan da bir açıklama daha geldi. Yapıcıoğlu; ”Parlamento seçimlerinde birlikte olma kararı aldık. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini belirleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

“BU İTTİFAK FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ KADAR VAHİM”

AK Parti ile Hüda Par birleşiminden sonra, Zafer Parti'si Genel Başkan'ı Ümit Özdağ'dan da açılama gelmedi. Duruma tepki gösteren Özdağ, sosyal medya paylaşımlarında; “ Bu ittifak Fetö ile işbirliği kadar vakimdir. Türkiye Cumhuriyetini yıkarak, belirli bir kısmına Şeriat ile yönetilen Kürdistan'ı kurmayı isteyen Hizbullah/ Hüda Par, AK Parti ile iş birliği yaparak TBMM'de bulunacakmış” dedi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.