Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümit Özdağ "Ata İttifakı adayımız belli oldu"

  • İstanbul Gündemi
  • 11.03.2023 - 13:47

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 6'lı masanın adaylığı belli olmakla beraber; dün saat 14.00'da yapılan toplantı sonrasında Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini ilan etmesi Ümit Özdağ'ı da harekete geçirdi. Özdağ, Ata İttifakı için belirlemiş olduğu adayı, vatandaşlara duyurdu.

ADAY BELLİ OLDU

5 farklı parti ile birleşerek “Ata İttifakı” oluşumu gerçekleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adayı olarak Sinan Oğan'ı çıkaracaklarını belirtti. Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda, saat 14.00'da konuya ilişkin basın açıklaması yapacaklarını belirten Özdağ; imza töreninin de saat 14.00'da düzenleneceğini kamuoyuna duyurdu. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Özdağ, “Ata İttifakı imza töreni ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'ın açıklanma töreni, saat 14.00'da Zafer Partisi genel merkezinde düzenlenecetir. Türk milleti 1921 Anayasasını savunan 2 ittifak karşısında çaresiz kalmış değildir.” dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN OLUMLU YANIT ALAMADI

Seçim sürecinin ilk aşamalarından beri, Mansur Yavaş'ı aday göstermek isteyen Özdağ, Mansur Yavaş'tan olumsuz yanıt aldı. Durum böyle olunca, Sinan Oğan'a yönelen Ümit Özdağ, bugün yapacağı basın açıklamasında, Sinan Oğan'ın adaylığının kesinleştiğini de kamuoyuna ilan edecek.

İTTİFAK KİMLERDEN OLUŞUYOR?

Ümit Özdağ'ın “Ata İttifakı” olarak adlandırdığı ittifakın hangi partilerden oluştuğu da büyük bir merak konusu olmuştur. Zafer Partisi'nin öncü olduğu bu ittifakta yer alan diğer partiler; Doğru Parti, Türkiye İttifakı partisi, Ülkem Partisi olarak biliniyor.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.