Dolar 34,0170
%-0.13
Euro 38,0638
%0.42
Altın 2.827,500
%0.88
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Poyraz Millet İttifakı’nın geleceğini açıkladı! ‘Seçim bittiği gün...’

Uğur Poyraz Millet İttifakı’nın geleceğini açıkladı! ‘Seçim bittiği gün...’

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı canlı yayında Millet İttifakı’nın geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 01.06.2023 - 14:35

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçimlerini tamamlandı. İkinci turda Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

İTTİFAK SONA ERDİ

Seçim sonrasında partiler ve ittifakların tutumlarının ne olacağı merak konusu olurken, Millet İttifakı ile ilgili olarak İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Poyraz, Millet İttifakı’nın sona erdiğini söyledi.

28 MAYIS İTİBARIYLA MİLLET İTTİFAKI'NIN BİTTİĞİNİ AÇIKLAYAN POYRAZ ŞUNLARI İFADE ETTİ:

“Tüm ittifaklar seçim ittifakıdır, seçim bittiği zaman tüm ittifaklar ortadan kalkar. Yani 14 Mayıs genel seçimleri bitti, ittifak tamamlandı. Cumhurbaşkanı müşterek adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun 28 Mayıs'a kalan ikinci turu için ittifak içindeki partiler mücadelelerini vermiştir, 28 Mayıs itibarıyla da bu ittifak bitmiştir. Eğer siz seçim kanununa ve anayasa değişikliğinin getirdiği seçim hukukuna vakıf değilseniz bu durumu ortaya bir yorum olarak ortaya koyarak vatandaşı da manipüle etmiş olursunuz. Seçim bittiği gün ittifak biter. Bu Cumhur İttifakı için de geçerli. Cumhur İttifakı da artık bitmiştir. Bundan sonra eğer teknik olarak muhalefet partisi olan MHP, HÜDA PAR, DSP, iktidar partisi olan AK Parti ile hareket ediyorsa o zaman ilişkilerinin adı da Cumhur koalisyonu olur. Tekrar altını çiziyorum, Millet İttifakı da Cumhur İttifakı da tamamlanmıştır. Seçim ittifakı seçim bittiği gün sona erer.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.