Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Tuzla’da ekonomik farkındalık oluşturuldu

  • İstanbul Gündemi
  • 24.06.2022 - 12:18

Proje kapsamında çocuk girişimcilerin, kullanmadıkları eşyaları ve ekonomiye kazandırılması hedeflenirken, çarşı girişine konulan kumbaralar ile doğu ve güneydoğu okullarında belirlenecek ilkokullarda dijital kütüphane oluşturulacak.

Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşısı

Tuzla Belediyesi, 8-14 yaş arası çocuklara geleceğin bireyleri olarak, etkili bir birey olmanın, kendini tanımanın ve ticari ahlakın kazandırılmasını hedefleyerek, eskinin değerlendirilmesi, geri dönüşüm bilincinin artırılması ve atık yönetimine destek olunmanın bilinci aşılanması için Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşısı’nı açtı. Çocuk Girişimciler Çarşısı’nda çocuklar için özel kurulan 250 adet stantlar ile kendi getirdikleri ürünleri vatandaşlara pazarlayarak, satışlarını gerçekleştirerek ekonomik farkındalık oluşturulması amaçlandı.

“Hikayeleri olan ürünlerini burada pazarlıyorlar”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün burada çok renkli, çok eğlenceli ve bir o kadar da önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Türkiye’nin en büyük Çocuk Girişimciler Çarşı’nın açılışını yapıyoruz. 8-14 yaş grubundaki gençlerimizin olduğu bir ortamdayız. Çok eğlenceli diyoruz çünkü bugün burada gençlerimiz hem kendileri hem de hayatları için çok kıymetli olan, çok önemli hayat hikayeleri olan ürünlerini burada pazarlıyorlar. Onları satıyorlar. Başka hikayelere dönüştürüyorlar. Çok önemli olduğunu ifade ettim çünkü burada gençlerimizi olgunlaştırarak, toplumsal başarı için çok önemli olan olgunlaştırma metodunu gençlerimize yaşatmak istiyoruz” dedi.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.