Dolar 34,1758
%0.04
Euro 38,1467
%-0.05
Altın 2.916,810
%-0.12
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Tuzla alışveriş tutkunlarını ağırlıyor

  • İstanbul Gündemi
  • 30.05.2022 - 11:53

Alışveriş festivalinde el emeği ürünlerden oluşan bin 200’den fazla stant yer alırken, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar ürettikleri ürünlerini sergiliyorlar. Ayrıca festivalde ikinci el eşya, antika mezat, yarışmalar, eğlenceler ve sürpriz hediyeler de ziyaretçileri bekliyor.

“Kısıtlı enerji kaynaklarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Şu anda sayabildiğimiz kadarıyla bin 200 stant kurulmuş durumda. Festival bitimine kadar herhalde bir bin 500 standın bulacağını düşünüyoruz. Buradaki amacımız tabii ki bir el emeği göz nuru ürünleri üreten insanları destekleyebilmek. Burada ikinci kurulan bir stant modelimiz var ki oradaysa ikinci el ürünler, kullanılmış ürünlerin sergilenmesi. Aslında eski ile yeni dediğimiz ürünlerin gerçek sahibini bulduğunda ise yeni olan ürünlerin sergilendiği stantlar var. Dolayısıyla ziyaretçilerimizin ve misafirlerimizin her alışverişini üreten insanları o hak ettiği değeri onlar için en kıymetli olan ürünlerinin değer bulması hak ettiği değeri verebilmek, hem de bu ikinci el ürünleri sergileyen stantlardan yapılacak olan her bir alışverişin, her bir etkileşimin dünyadaki kısıtlı kaynaklarımızın korunmasına, geleceğimiz olan gençlerimize, gelecek nesillere bıraktığımız ekolojik dengeye, karbondioksit emisyonuna ve üretim matlarının yeniden olmaması kısıtlı enerji kaynaklarımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yazıcı’dan sosyal sorumluluk vurgusu

“Sosyal sorumluluk projesi gibi de düşündüğümüz bu çalışmayla birlikte güzel etkinlikler olacak” diyen Yazıcı, “Burada konserlerimiz olacak. Ve elde edilen gelirlerse yine bir sosyal sorumluluk projesi olarak kent konseyimizle birlikte buradan daha ihtiyaç sahibi olan insanlarımıza dağıtacağımız ikinci bir sosyal sorumluluğu da hayata dönüştürmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

Göksenin Aktaş-İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.