Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye maçında ‘göz kararı’ ofsayt!

Türkiye maçında ‘göz kararı’ ofsayt!

A Milli Takımımızın, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 4.maçında Galler ile karşı karşıya gelirken, maçın orta hakemi İtalyan Fabio Maresca’nın bir kararı spor otoriteleri tarafından büyük tepki aldı.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.06.2023 - 09:35

Sahasında konuk ettiği Galler’i 2-0 mağlup eden Milli Takımımız, gruptan çıkma yolunda önemli bir adım attı. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Türkiye’nin maçta 3 golü iptal oldu.

OFSAYT ÇİZGİSİ ÇEKİLMEDİ

Mücadelenin 9. dakikasında Zeki Çelik'in içeri çevirdiği topta Galler savunması topu kendi ağlarına gönderdi. A Milli Takımımızın Galler'e attığı golün ardından hakem Fabio Maresca, VAR'a çağırıldı. VAR odası ofsayt çizgisi çizemedi, hakem ekran başında kararı gözüyle verdi. Yardımcı hakem ise golden sonra ofsayt bayrağını kaldırmamıştı. Teknik arıza nedeniyle ofsayt çizgisi çekilmedi. Bu yüzden maçın hakemi Fabio Maresca, VAR’a gidip kendisi karar vermek zorunda kaldı. iptal edilen gol için pilot kameradan ofsayt çizgisi devre arasında çizildi.

YARDIMCI HAKEMİN KARARINA UYULMASI GEREKİYORDU

TRT yayınında spikerin aktardığı bilgiye göre, kural gereği VAR karar veremiyorsa yardımcı hakemin kararına uyulması gerekiyor. Türkiye'nin bulduğu golden sonra ise yardımcı hakem orta çizgiye koşmuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.