Dolar 34,0884
%0.21
Euro 38,1299
%0.19
Altın 2.849,030
%0.7
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk futbol tarihinin en kara gecesi! Dünyaya rezil olduk!

Türk futbol tarihinin en kara gecesi! Dünyaya rezil olduk!

Türk futbol tarihinin en kara anlarından biri dün gece MKE Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının ardından yaşandı. Başkent ekibinin Faruk Koca ve yanındakiler maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı gerçekleştirdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 12.12.2023 - 09:53
  • Güncelleme: 12.12.2023 - 10:03

Yıllar önce Teknik Direktör Ümit Özat’a ve geçtiğimiz sezon eski Beşiktaşlı Salih Uçan’a yapılan saldırıyla gündeme MKE Ankaragücü, bu kez hakeme saldıran başkanıyla dünya spor kamuoyunu meşgul ediyor.

TARAFTARLAR DA SAHAYA GİRMEK İSTEDİ

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler Koca’nın yanındakiler tarafından tekmelendi.Meler’in  etrafını güvenlik güçleri sardı. Bu sırada Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü. Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya girmeye çalışan taraftarlar da oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

HAKEM MELER HASTANEDE TEDAVİ ALTINDA

Hakem odasına gelen Halil Umut Meler, daha sonra sedyeyle ambulansa buradan da özel bir hastane kaldırıldı. Meler'in sağlık durumuna ilişkin tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, "Röntgen ve ileri tetkikleri yapıldı. Beyinden karın bölümüne kadar tomografisi çekildi, hayati tehlikesi yok. Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabaha kadar takip edeceğiz ve göndereceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor" denildi.

KOCA’NIN ALABİLECEĞİ CEZALAR BELLİ OLDU

Bu arada Halil Umut Meler'e yumruk atan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın alabileceği cezalar da belli oldu. Sabah’ta yer alan ahbere göre, yaptığı eylemin karşılığı 3 yıllık hak mahrumiyeti cezası olan Faruk Koca, statü gereği 2 yılı aşan cezalar ömür boyu cezaya döndüğü için bir daha kulüp yöneticiliği yapamayacak. Faruk Koca'nın alabileceği ceza, bununla da sınırlı kalmıyor. Hakemler devlet memuru statüsünde olduğu için Koca, ayrıca adli makamlarca yargılanacak. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince Faruk Koca, 3 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ‘GEÇMİŞ OLSUN’ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı kınadı. Erdoğan, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

KULÜPLERDEN DESTEK GELDİ

BEŞİKTAŞ

“Şiddeti Kınıyoruz! Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor kulüpleri arasında oynanan müsabakanın ardından maçın orta hakemi Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddete maruz kalan hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için gerekenlerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz. Bu gece Ankara’da gerçekleştirilen saldırılar, bir kez daha, Türk futbolunun marka değerine, futbolun emekçilerine, futbola aşık çocuklarımızın ve gençlerimizin hayallerine ve tribünlerde sayılarının artmasını temenni ettiğimiz ailelerin güvenliğine karşı yapılmıştır. Türk futboluna hak ettiği gerçek itibarı yeniden kazandırmak amacıyla, yetkili tüm kurumları gereken tedbirleri almak için göreve çağırıyor, Beşiktaş JK olarak bu yöndeki her çalışmaya sonuna dek destek vereceğimizi ilân ediyoruz. Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı bir kez daha kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

FENERBAHÇE

Yaşananlar kabul edilemez. Bu akşam oynanan Ankaragücü-Rizespor maçında, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı ibret, şaşkınlık ve üzüntü ile takip ettik.  Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz. Bu yaşananlarda sorumluluğu bulunan, bu tavrı ortaya koyan tüm şahısları en ağır şekilde kınıyoruz. Ülkemize ve Türk futboluna yakışmayan bu olaya dair Türk futbolunun tüm paydaşlarını, sorumluluğu bulunan tüm kişi ve kurumları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

TRABZONSPOR

Sporun Fair-Play kuralları içerisinde geçmesine yönelik mücadelemizi sürdürürken bu akşam yaşanan çirkin saldırı maalesef ülke futbolumuza büyük zarar vermiştir. Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitiminde karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik saldırıyı kınamaktan öte lanetliyoruz! Devletimizin, sporun ruhuna tamamen aykırı bu hadiseyle ilgili gereğini yapacağını inanıyoruz. Sayın Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

GALATASARAY

DÜNYAYA REZİL OLDUK

ATHLETIC
İnternet yayını yapan spor sitesi The Athletic, detaylarını aktardığı haberi okurlarıyla manşetten paylaştı.

SKY NEWS

Meler'e yapılan saldırıyı internet sitesinde ikinci sıradan gördü. Saldırının ardından Türkiye'de futbol maçlarının iptal edildiğini vurgulayan kanal, haberde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin basın açıklamasına yer verdi. Sky Sports'taki haberde şunlar yazıldı: "Türkiye'de hakemler verdikleri kararlar nedeniyle kulüp yöneticileri ve başkanları tarafından sık sık eleştirilse de nadiren şiddet içeren saldırıların hedefi oluyorlar."

FRANCE 24 TELEVİZYONU

İngilizce yayın yaptığı internet sitesinde, TFF'nin açıklamasına atıfta bulunarak "'Alçak, insanlık dışı' hakem saldırısının ardından Türkiye'de ligler askıya alındı" başlığını attı. Haberde Süper Lig'de Mauro Icardi, Wilfried Zaha ve Edin Dzeko gibi dünya yıldızlarının oynadığı vurgulandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.