Dolar 34,1185
%0.06
Euro 38,1204
%0.07
Altın 2.875,720
%0.02
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’den ilginç savunma! ’Aylık gelirimi hatırlamıyorum!’

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’den ilginç savunma! ’Aylık gelirimi hatırlamıyorum!’

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer, bugün hakim karşısına çıktı.

  • İstanbul Gündemi
  • 12.06.2023 - 11:55

Kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, Türkiye'ye iadesine karar verilmişti. Faruk Fatih Özer, 20 Nisan'da Türkiye'ye getirilmişti. Hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istenen Faruk Fatih Özer emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi. Faruk Fatih Özer, Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda yaklaşık 2 saat süren savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

“AYLIK GELİRİMİ HATIRLAMIYORUM”

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Faruk Fatih Özer, lise mezunu olduğunu söyleyerek şu an çalışmadığını söyledi. Geçimini ailesinin sağladığını söyleyen Özer, “Daha önce şirket yönetiyordum. Aylık gelirimi hatırlamıyorum” şeklinde konuştu.

“SUÇ ÖRGÜTÜ KURMADIM”

Kimlik tespitinin ardından savunmasına başlayan Faruk Fatih Özer, “Bugün burada iki senedir üzerime atılan iftiralara cevap vereceğim. Bu insanların burada olmasının sorumlusu lanse edilmem içimde bitmeyen ızdıraba sebep oluyor. Ben kimseyi dolandırmadım. Suç örgütü kurmadım. Bana kumpas kuruldu” dedi.

“SERAP ÖZER’İN ŞİRKETTE HERHANGİ BİR YETKİSİ YOKTUR”

Çalışanlarının sözleşme yaparak işe başladıklarını anlatan Özer, “İki senedir tutuklu olan çalışanların şirket yöneticisi olarak benim aldığım kararları ve yaptıklarımı bilmesi mümkün değildir. Haksız ve hukuksuz bir şekilde iki seneden fazladır tutuklu olan ablam Serap Özer’in de şirkette herhangi bir yetkisi yoktur. Karar alma yetkisi de yoktur” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.