Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM bugün yeni başkanını seçecek

TBMM bugün yeni başkanını seçecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28'inci dönemde yeni başkanını seçmek için bugün toplanacak. Partiler de başkan adaylarını açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 07.06.2023 - 09:51

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimlerinin ardından gözler TBMM Başkanı seçimine çevrildi. TBMM Genel Kurulu, bugün saat 14.00'te geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli Başkanlığı'nda toplanacak.

BAKANLAR YEMİN EDECEK

Yeni atanan kabine üyeleri ile milletvekili seçilen eski bakanlar, Genel Kurul'da yemin edecek. Daha sonra Meclis Başkanlığı için siyasi partilerin gösterdikleri adayların seçimi yapılacak.

İLK 2 TURDA 400 OY GEREKİYOR

Gizli oylama ile yeni Meclis Başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. İlk 2 oylamada 400, sonuç alınamazsa 3'üncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyu ile başkan seçilebilecek. 3'üncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa; bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4'üncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak. Meclis Başkanı belli olduktan 1 hafta sonra da TBMM Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek. Meclis Başkanvekilleri, idare amirleri ile katip üyeler belli olacak.

7 ADAY YARIŞACAK

İYİ Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı, Yeşil Sol Parti'nin Adayı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Türkiye İşçi Partisi’nin Meclis Başkanı Adayı milletvekili seçilmesine karşın cezaevinde olan Av. Can Atalay, AK Parti ve MHP'nin Meclis Başkanı Adayı AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin Meclis Başkan Adayı Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Prof. Dr. Serap Yazıcı Özbudun, CHP’nin Meclis Başkan Adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, DEVA Partisi’nin Meclis Başkan Adayı ise İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu oldu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.