Dolar 34,1810
%0.13
Euro 38,1487
%-0.25
Altın 2.929,660
%-0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sultangazi Demokrasi Nöbetlerinde 2. Gün

  • İstanbul Gündemi
  • 17.07.2017 - 03:47

Demokrasi nöbetlerinin ikinci gününde Sultangazililer, 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı ellerinde Türk bayraklarıyla doldurdu. Buradaki programa Yazar Senai Demirci ve gazeteci Hande Fırat katıldı. Gecede video mapping gösterimi ve Aykut Kuşkaya konseri de yer aldı. Kalabalığa seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ?Türkiye milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir? diye konuştu.

Sultangazi Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde ihanetin ve kanlı darbe girişimine karşı direnen milletin yazdığı kahramanlık destanının unutulmaması için birçok etkinlik düzenledi. Demokrasi nöbetlerinin ikinci gününde de etkinliklere çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk etkinlik Cebeci Venedik Salonu´nda, şehit yakınları ve gazilere verilen akşam yemeği ile başladı. Buradaki programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Sultangazililer, 15 Temmuz Şehitler Meydanı´nı ellerinde Türk bayrakları doldurdu. Program Mustafa Haznedar´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından 15 Temmuz´da yaşanılanların kronolojisinin yer aldığı belgesel gösterimi yapıldı.

Buradaki kalabalığa seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 15 Temmuz akşamı Türkiye eşi benzeri görülmemiş büyüklükte hain bir saldırıya uğradığını belirterek; ?Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı yapamadığı alçaklığı üç beş haramzade aziz milletimize reva görmüştür. Türkiye milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir? diye konuştu.

?TÜRK MİLLETİ TARİHİ YENİDEN YAZDI?

Türk halkı 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarihi yeniden yazdığını ifade eden Başkan Altunay, şu açıklamalarda bulundu:

?15 Temmuz şehitlerimiz, tüm şehitlerimiz gibi kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Her yıl Temmuz ayının 15´inde düzenlenecek Demokrasi ve Milli Birlik gününde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz´da, meydanlara, tıpkı Çanakkale´de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt´te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.?

Sultangazi Kaymakamı Ali  Uslanmaz, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel ve BBP İlçe Başkanı Nail Gün selamlama konuşması yaparak; 15 Temmuz darbe girişimini sert dille kınarken, milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptılar.

HEP BİRLİKTE GÜZELİZ, HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilen canlı yayının darbe girişiminin önüne geçilmesinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Hande Fırat, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

?Ekibimiz Ankara´da Genelkurmay´ın önünden bizi haberdar ediyor. Üzerlerinden jetler geçiyor. O dakikalarda ilk şehitlerimizi vermeye başladık. Bir süre geçtikten sonra sayın cumhurbaşkanımın özel kalem müdürünü aradım. Cumhurbaşkanımız ile birlikte FaceTime´ da canlı olarak bağlantı kurduk. Bu çok önemliydi, çünkü hainler sosyal medyada Cumhurbaşkanı´nın kaçtığını, kaçırıldığını hatta öldürüldüğünü iddia ediyorlardı. Cumhurbaşkanımız o gecede halkımızı sokağa çağırırken "ben halkın gücü üstünde hiçbir güç tanımadım" dedi. Tam da dediği gibi oldu. Tüm halk tüm millet meydanlarda idi. Görüşü ne olursa olsun, hangi partiye destek verirse versin, nerede oturursa otursun halkımız meydanlara kendi geleceği için çıktı. Hepimiz görevimizin başındaydık. Çünkü ülkemizi seviyoruz bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Herhangi bir olay yaşansaydı bizi ülkelerine alırlar mıydı? Bu güzel toprakları kim bırakabilirdi acaba burası bizim ülkemiz. Burada her türlü farklılığımıza her şeye rağmen hep birlikte güzeliz, hep birlikte güçlüyüz.?

?BAYRAĞIMIZ TÜM İSLAM LEMİNİN UMUDUDUR?

Yazar Senai Demirci´de kalabalığa seslenerek, 15 Temmuz tarihinin bu ülke için yeni doğum günü olduğunu söyledi. Türk milletinin birlik ve beraberliğinin tüm İslam coğrafyasının umudu olduğunu dile getiren Demirci, ?Bu güzel meydanlar, tek yürek olduğumuzun belgesidir. Biz bu güne kadar ecdadımızın kahramanlıklarıyla büyüdük. Şimdi kendi tarihimizi yazdık. Bu bizim istikbal mücadelemiz. Bizim bayrağımız istiklal bayrağıdır. Bayrağımız tüm İslam aleminin umududur? dedi.

Konuşmalarının ardından sahneye davet edilen şehit yakınları ve gazilere, Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan ay-yıldız tablo takdim edildi.  

Gecede video mapping gösterimi yapıldı. Gece sonunda sahne alan Aykut Kuşkaya sevilen ezgileri seslendirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.