Dolar 34,1377
%0.01
Euro 38,0301
%0.3
Altın 2.893,140
%0.27
Bist-100 10.085,00
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Siyasetçiler gençlerin sorularını yanıtladı

  • İstanbul Gündemi
  • 28.04.2023 - 14:16

Foruma katılan; CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Elif Esen ve TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın, gençlerin sorularını yanıtladı.

GAMZE PAMUK ATEŞLİ: “SİYASETTE GENÇ YÜZLER GÖRMELİYİZ”

İşsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, “Mesleki eğitim politikaları geliştirilmeli, yeni iş alanları yaratılmalı. Her ilde bir üniversite yerine dünya sıralamasında ilk 500’de üniversitemiz olmalı. Siyasette de yeni ve genç yüzler görmeliyiz. Gençlik kolları etkili hale getirilmeli, aksi takdirde siyaseti gençleştiremeyiz” dedi.

ELİF ESEN: “HER TÜRLÜ KİMLİĞİ VE MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUYACAĞIZ”

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Adayı Elif Esen, DEVA Partisi’nde yüzde 20 genç, yüzde 35 de kadın kotası olduğunu vurgulayarak “Listelerimizi yaparken kadın ve genç temsiline özellikle dikkat ettik. Karar mekanizmalarında gençlerin olması önceliğimiz. Her türlü kimliği ve medya özgürlüğünü koruyacağız” şeklinde konuştu.

 TAYLAN YILDIZ: “GENÇ LİDERLER DE MİLLETVEKİLİ OLMALI”

İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız, teknoloji sayesinde Türkiye’de yaşayıp başka ülkede çalışmanın mümkün olduğunu kaydederek genç işsizliği sorununu doğru anlamak ve gençlerin dünya vatandaşı ve dijital vatandaş haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “Gençlerin sosyalleşmesi için üniversiteler çok önemli alanlar. Günümüzde interneti bir insan hakkı olarak görüyorum. Dolayısıyla gençlerle bilgi arasındaki engel kalkmalı, genç liderler de milletvekili olmalı” ifadelerini kullandı.

“ARZUM YALÇIN: İSTİHDAMDA TORPİL VE KAYIRMA OLMAMALI”

TİP Gençlik Sekreteri Arzum Yalçın, eğitim planını baştan yaratarak diploma sorununu ortadan kaldırmak gerektiğini ifade ederek “İstihdamda torpil ve kayırma olmamalı. Türkiye’de gençlik ve kadın düşmanı politikalar karşısında kırmızı çizgiler oluşturmalıyız. Üniversite sayısını azaltıp, niteliğini artırmalı, mülakat sistemini ortadan kaldırmalıyız. Fırsat eşitliğinin önemine dikkat çeken Arzum Yalçın, eğitim, internete erişim, barınma, istihdam gibi alanlar başta olmak üzere herkesin eşit olanaklara sahip olması gerektiğini belirtti “Siyasette de fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmalıyız” diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.