Dolar 34,1350
%0.08
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.918,050
%0.12
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Şişli’de turizmin tüm yönleri ele alındı

  • İstanbul Gündemi
  • 12.10.2022 - 11:29

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğini yaptığı toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mahir Polat, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, İstanbul Turist Rehberleri Odası Başkanı (İRO) Özgür Özaltun, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, İTO Turizm 16. Oteller Komitesi Başkanı Aydın Karacabay, Uluslararası Sağlık Turizmcileri İşverenler Sendikası USTİS Genel Sekreteri Dr. Mesut İnan katıldı.

Çözüm önerileriyle iş birlikleri gündeme alındı

Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, ‘Turizm Destinasyon Planı Kapsamında’ pandemi sonrası konaklama sektöründeki gelişmeler aktarılırken, turizmin pandemi sonrası mevcut durumu ve potansiyeli masaya yatırıldı; çözüm önerileriyle iş birlikleri gündeme alındı.

Muammer Keskin: “Turizmin kente katkısını daha sürdürülebilir bir düzeye taşıyarak geliştirmeyi hedefliyoruz”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Şişli merkezi konumu, çalışma alanlarının çeşitliliği, tarihi ve kültürel mirası, 400’ü aşkın konaklama tesisi, kongre merkezleri, konser tesisleri, alışveriş merkezleri, ünlü restoranları, müzeleri, sanat merkezleri, sağlık tesisleri, farklı inanç gruplarına ait kutsal mekânları, festivalleri, tiyatroları, sinemalarıyla eşsiz bir deneyim çeşitliliği alt yapısına sahiptir. Şişli Belediyesi olarak kentimizi yönetirken, bir yandan turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor, bir yandan da turizmin kente katkısını daha sürdürülebilir bir düzeye taşıyarak geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Mahir Polat: “Türkiye’deki turizm davranışı, gelişimi potansiyelinin ve beklenen normun gerisinde”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Türkiye eğer bugün dünyanın başkenti olacak kadar şık bir kente sahipse, dünyadaki turizm gelirleri ve turizm yatırımları açısından da aynı ilgiyi görüyor olması gerek. Sektörün aktörlerinin bütün çabalarına rağmen Türkiye’deki turizm davranışı, gelişimi potansiyelinin ve beklenen normun gerisinde” diye konuştu.

Firuz Bağlıkaya: “Turizmde çeşitliliğin artırılması önem kazandı”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB’ın Şişli bölgesinde 980 tane acentesi var. Bu sayı birçok Avrupa ülkesinden fazla. İstanbul’a gelen turistlerin yüzde 12’si Şişli bölgesinde konaklıyor. Biz Şişli’yi turizm açısından değerlendirirken ve Şişli’ye özgü girişimler istiyorsak belediyemizi ve onun birimlerini bir ülkeyi yönetiyorlar gibi düşünmek zorundayız” açıklamasını yaptı. TTYD Başkanı Oya Narin ise Şişli’nin İstanbul’un en önde gelen kültür sanat merkezlerinden biri olduğunu belirttiği konuşmasında şunları artardı: “Yeni dönemde sağlıklı bir planlama sektörümüze destek verecek. Belediyemizin bu anlamda önümüzü açması hepimizi çok sevindirdi. Ülkemizin GSMH’sının yüzde 5’i, dolaylı olarak da yüzde 12’si turizm sektöründen gelmektedir. İstihdamın yüzde 10’undan fazlasını sağlıyoruz. Turizm, kamu ve özel sektör birlikte 120 milyar dolarlık bir yatırım stoğu taşımaktadır. 54 sektörü doğrudan etkileyen bu sektör 37 milyar doları aşan bir hedefe ulaşarak, ülkemizin bugünkü cari dengesine katkıda bulunmaya devam edecektir. Turizmde çeşitliliğin artırılması önem kazandı. Şişli de bu anlamda değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.