Dolar 34,1660
%0.09
Euro 38,1934
%-0.13
Altın 2.909,730
%-0.81
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SİLİVRİ LAVANTA HASAT ŞENLİĞİ 16 TEMMUZ´DA

  • İstanbul Gündemi
  • 12.07.2017 - 00:56

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, 16 Temmuz´da yapılacak Lavanta Hasat Şenliği´ne hazırlanıyor.

Tarımsal üretim çalışmalarıyla yerel yönetimlerde öncü olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 2. Lavanta Hasat Şenliği yapmaya hazırlanıyor. Kent ve kent çevresi tarımda yerel yönetimlere model olan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi´nde düzenlenecek hasat programı akademisyenler, ilçe protokol üyeleri, üreticiler ve halkın katılımıyla gerçekleşecek.

IŞIKLAR: ?ÇOCUKLARIMIZ TOPRAĞIN ZENGİNLİK OLDUĞUNU BİLEREK BÜYÜMELİ?

?Tarım Yoksa Gelecek Yok? sloganıyla yola çıkarak Silivrilileri tarımsal üretime teşvik etmek, geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesini amaçlayan Başkan Işıklar, hasat şenliğine davet çıkararak şöyle konuştu: ?Bu kadar büyük, verimli topraklara, bu kadar büyük zenginliğe sahip bir ülkede tarımdaki zenginleşmeden başka kurtuluş olmadığını görmemiz gerekiyor. Bu zenginliği eğitimle taçlandırırsak anaokulundan çocuğu toprağa dokunarak büyütüp, içinde ne zenginlikler sakladığını gösterebilirsek bu çemberi, bu kaderi kırabiliriz. Sizleri renkli, bir o kadar da keyifli geçecek lavanta hasat şenliğimize bekliyorum? dedi.

HASAT PROGRAMI

Saat 18.30´da lavanta hasadı ile başlayacak programda alana lavanta suları püskürtülecek. Lavanta yağ damıtılması, lavanta sabunları, nikâh şekerleri, takı tasarımlarının yapılacağı şenlikte, konuklara Melisalı Limonata, Lavanta Çayı, Köy Ekmeği ve Köy Peyniri ikram edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.