Dolar 34,1660
%0.09
Euro 38,1934
%-0.13
Altın 2.909,730
%-0.81
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sarıyer’de mahallelerin sorunları ve talepleri konuşuldu

  • İstanbul Gündemi
  • 01.09.2022 - 16:24

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi, İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ile Sarıyerli muhtarların buluşmasına ev sahipliği yaptı. İlçe Muhtarları Yönetişim Toplantıları kapsamında yapılan ziyarette İBB’nin çok sayıda müdürlüğü muhtarların sorunlarını dinleyip taleplerine cevap vermek için hazır olarak bulundu. Toplantıya; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Sarıyer Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Gönül Kıral, muhtarlar ve İBB ekipleri katıldı.

Yavuz Saltık: “Çözüm odaklı ilerlemek önceliğimiz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, Sarıyer İlçe Faaliyet Raporundan notlar paylaşarak yapılan işlere değindi. Bu çalışmalar arasında; yol bakım ve altyapı çalışmaları, park bahçe ve yeşil alan çalışmaları, sosyal hizmetler ve sağlık işleri alanında yapılan çalışmalar dikkat çekti. Saltık konuşmasında ayrıca şu başlıklara da değindi: “22 tane ilçede toplantı yaptık. Biz bu toplantılarda ilçe emniyete, ilçe sağlığa, tarıma, eğitime ve bunun yanı sıra belediye başkanlarına hatta Telekom, BEDAŞ, AYEDAŞ gibi kurumlara da davet gönderiyoruz. Sorulan soruların cevapsız kalmasını istemiyoruz. Çözüm odaklı ilerlemek önceliğimiz. Size güzel bir de haber vereyim. Boğaziçi Üniversitesi ile ‘Muhtarlık Akademisi’ diye bir proje geliştirdik. Bu akademide kişisel gelişim ve belediye kanunları üzerine bir eğitim verilecek muhtarlara. Dört gün ve 32 saat boyunca üniversitede eğitim gören muhtarlara ders sonunda bir de mezuniyet belgesi verilecek.”

Şükrü Genç: “Muhtarlar demokrasinin ilk adımı”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Muhtar sokaktaki herkese hizmet etmek için yola çıkmıştır, o yüzden burada olan herkese çok teşekkür ediyorum. İstanbul‘un 39 ilçesi var ve bu 39 ilçenin muhtarları ile birebir yapılıyor bu toplantılar, o yüzden böyle bir toplantı organize edilmişse bizlerin iki eli kanda olsa bile gelmemiz gerekir. Muhtarlar demokrasinin ilk adımı olduğunun bilincinde olur ve halka hizmet etmeyi her şeyin önünde tutarsa burada yapılan buluşmanın verimli geçmemesi imkânsız hale gelir. Bizim mahallelerde muhtarlarımıza yaklaşımımız en başından beri belli. Onlar mahallelerin Cumhurbaşkanları. İBB‘nin Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ve müdürlükleri ile nasıl ortaklık, paydaşlık yapabiliriz bunları konuşacağız” dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.