Dolar 34,0984
%-0.11
Euro 38,1766
%0.69
Altın 2.917,590
%1.12
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Sarıyer Belediyesi’nin küçük kahramanı!

  • İstanbul Gündemi
  • 04.11.2022 - 14:41

Sarıyer Belediyesi sık sık başarılı çalışmalarıyla gündeme geliyor. Ancak belediye sadece çalışmalarla değil, oldukça eğlenceli bazı çalışmalarıyla da alkış alıyor.  

AFETLERDE GÖREV ALACAK 

Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Birimi’nin arama kurtarma köpeği Şilan, AFAD tarafından düzenlenen ‘Köpekli Arama Timleri Eğitim Yeterlilik Sınavı’na katıldı. Sınavı başarıyla geçen 27 köpekten biri olan Şilan sertifikasını da aldı. Küçük kahraman, olası afet durumlarında arama çalışmalarında görev alacak.   

Sakarya‘da yapılan Köpekli Arama Timleri sınavına 69 köpek eğitmeni başvuru yaptı. Sınav sonucunda eğitmenlerden 27‘si başarılı olup, sertifika almaya hak kazananlar arasındaki yerini aldı.  

OLDUKÇA ZORLU BİR SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİ 

Sınavda İstanbul’dan katılan köpeklerden 7‘si sertifika aldı. Bunlardan biri de Sarıyer’in arama kurtarma köpeği Şilan oldu. Sınav ‘eğitim’ ve ‘görev’ yeterliliklerine göre 2 aşamada yapıldı. Eğitim yeterlilik aşamasında fiziksel yeterlilik, ileri itaat ve arama becerisi; görev yeterlilik aşamasında ise iki gece bir gündüz olmak üzere gerçek bir olayda arama becerisi ölçüldü.  

Eğitmeni Halit Canbaş’la birlikte İstanbul İl Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü‘nde düzenlenen törene katılan Şilan köpek, sertifika almaya hak kazanarak, kendisine güvenenleri mahcup etmedi.  

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.