Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıyer Belediyesi’nden deprem tatbikatı

Sarıyer Belediyesi’nden deprem tatbikatı

Sarıyer Belediyesi “17 Ağustos 1999”u 24. yılında Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği deprem tatbikatı ile andı.

  • İstanbul Gündemi
  • 19.08.2023 - 11:12

Sarıyer Belediyesi Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde düzenlediği deprem tatbikatı ile hem yıllar önce orada hayatını kaybeden insanlarımızı andı hem de Sarıyerlileri deprem konusunda bilinçlendirdi.

UYGULAMALI ANLATIM YAPILDI

18 binden fazla canın yitirilmesine neden olan depremin üzerinden yıllar geçmiş olsa da acılar hep taze kaldı. Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri ve Ambulans Birimi’nin tatbikat senaryosu doğrultusunda, vatandaşların binadan tahliye edilmesi, deprem sırasında çıkan yangınlardan etkilenen ve göçük altında kalan vatandaşların kurtarılması ve olay yerinde sağlık ekiplerince müdahale edilmesi uygulamaları yapıldı.

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLECEK

Tatbikat alanında belediye ekiplerine ait olan ve olası afet durumlarında kullanılacak olan ekipmanların halka tanıtıldığı programda Sarıyer’in mahallelerine yerleştirilmiş olan konteynerler yer aldı. Afet anında ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı programda deprem sonrası oluşabilecek yangınlar için de bir tatbikat gerçekleştirilerek katılımcılar bilgilendirildi. Sarıyerli tüm vatandaşlar bugün saat 17.00’ye kadar Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’ne giderek Sarıyer Belediyesi’nin deprem için yaptığı hazırlıkları inceleyip yetkililerden bilgi alabilirler.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.