Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak!

Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak!

Dünya genelinde milyonlarca futbolseverin gözü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında olurken, kupa tarihte bir ilk gerçekleşecek.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.06.2023 - 12:48

Şampiyonlar Ligi tarihinde kupa ilk kez bir Türk futbolcunun elinde yükselecek. İstanbul'da oynanacak finalde Manchester City'den İlkay Gündoğan ile Inter'den Hakan Çalhanoğlu, dev kupayı kulüplerinin müzesine götürmek için mücadele edecek.

İSTANBUL 2. KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ikinci kez ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, bu akşam İngiltere temsilcisi Manchester City ile İtalya'nın Inter takımı karşılaşacak. Müsabaka bu akşam saat 22.00’da başlayacak.

KIYASIYA BİR MÜCADELE OLACAK

Final maçından zaferle ayrılacak iki Türk futbolcudan biri, kupayı kaldırmaya hak kazanacak ve böylece her iki durumda da "Devler Ligi" kupası, tarihte ilk kez Türk kökenli bir futbolcunun elinde yükselecek. Bu sezon Şampiyonlar Ligi finalistlerinden Manchester City'de İlkay Gündoğan 12, Inter'de Hakan Çalhanoğlu ise 11 "Devler Ligi" mücadelesinde ter döktü. Bu karşılaşmalarda her iki oyuncu da 1'er gol ve 2'şer asistlik performans sergiledi.

4 TÜRK FUTBOLCU FİNAL HEYECANI YAŞADI AMA KUPAYI KAZANAMADI

Bu sezona kadar 4 Türk kökenli futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükselen takımın kadrosunda bulunurken, İstanbul'daki organizasyonda Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan'ın forma giymesiyle bu sayı 6'ya çıkacak. Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen Arda Turan, Nuri Şahin, Hamit Altıntop ve Yıldıray Baştürk, takımlarının final maçını kaybetmesi nedeniyle kupa sevinci yaşayamadı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.