Dolar 34,1530
%0.16
Euro 38,0342
%-0.16
Altın 2.886,600
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

SAĞLIKLI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

  • İstanbul Gündemi
  • 02.04.2018 - 23:21

Küçükçekmece Belediyesi´nin düzenlediği ?Sağlıklı Beslenme´ söyleşisine katılan Uzman Diyetisyen Elif Ak, kilo vermenin püf noktalarını anlattı. Ak ?Gıda sektörü insanları yanıltıyor? dedi.

Küçükçekmece Belediyesi´nin Remzi Yurtsever İlkokulu´ nda düzenlediği söyleşide konuşan Elif Ak, ?Türklerde iki çeşit vücut tipi var. Bunlar erkelerde elma vücut tipi. Kollar ve bacaklarda bir şey yok sadece karında yağlanma oluyor. Kadınlarda ise armut vücut tipi. Bunda ise bel ve kalçada yağlanma oluyor. Gereğinden çok yenince kilo fazlası oluyor? diye konuştu. Kadınların daha çok görsel açıdan zayıflamak istediklerini de sözlerine ekleyen Ak, bunun dönemsel değil, sürekli ve sağlık için olması gerektiğini ifade etti.

 

?DİYET LİSTELERİ KİŞİYE ÖZEL YAPILMALI, GENELLENMEMELİ?

 

En doğru beslenme şekli şudur diye bir genelleme yapılmaması gerektiğini kaydeden Elif Ak, medyada bu yanlışın sürekli yapıldığını söyledi. Ak, ?Kişinin yaşayış şekline ve sağlık durumuna bağlı olarak kişiye özel diyet programları yapılmalı. Günde şu kadar öğün yiyeceksiniz diye genelleme yapamayız. İnsülin direncine göre, ya da reflü olabilir ara öğün sayısı değişir. Ancak ara öğünlerde bir çikolata yemek yerine yoğurt meyve gibi besleyici öğünler tüketin diyebiliriz. Ben günde 4 öğün yemeyi daha doğru buluyorum. Ara öğünlerde de aşırıya kaçılmamalı ve öğünler arasında en az 2 saat fark olmalı? dedi.

 

?GIDA SEKTÖRÜ İNSANLARI ALDATIYOR?

 

Uyumadan 3-4 saat önce yemek yemeyi kesmek gerektiğini de kaydeden Elif Ak, ?Kilo vermede uyku düzeni çok önemli. Günde 7-8 saat uyumak da iştah üzerine çok etkili. Yeterli miktarda uyursanız vücutta tokluk hormonu salgılanıyor? dedi. Diyet yaparken hazır gıdaları tavsiye etmediğini de kaydeden Elif Ak, ?Gıda sektörü insanları aldatıyor. 100 gr için kalori miktarını yazıyorlar, halbuki o paketi bitirince 5 katı kalori almış oluyorsun. İnsanlar bunun kalorisi azmış deyip alıp o paketi bitirebiliyorlar? dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.