Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saffet Sancaklı’nın istifasına neden olan sürecin detayları netleşti! ‘Genel Başkanımızın talimatı...’

Saffet Sancaklı’nın istifasına neden olan sürecin detayları netleşti! ‘Genel Başkanımızın talimatı...’

Hakkında ortaya atılan iddialar üzerine istifası istenen Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın MHP’den istifa etmesine neden olan olayın detayları belli oldu.

  • İstanbul Gündemi
  • 10.12.2023 - 16:23

Bazı medya organlarında Cumhur İttifakı’nın Kocaeli’ndeki yerel seçimlerle alakalı kararına ilişkin Saffet Sancaklı’ya ait olduğu öne sürülen sözlerin ardından MHP tarafından istifası istenen Saffet Sancaklı, sosyal medya hesabından partiden istifa ettiğini duyurdu.

“GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATI DOĞRULTUSUNDA İSTİFA EDİYORUM”

İddiaları yalanlayan Sancaklı, istifa kararı üzerine yaptığı açıklamada, “Mensubu olmaktan şeref duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden; yerel seçim sürecinde Cumhur İttifakını ve Partimizi her türlü tezvirat ve spekülasyondan uzak tutmak gayesiyle, Sayın Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifa ediyorum. Bu vesileyle; Milliyetçi Hareket Partisine ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beye bağlılığımın tavizsiz bir şekilde devam edeceğini bildirir, kamuoyuna saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

SAFFET SANCAKLI İDDİALARI KABUL ETMEMİŞTİ

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iddiaları yalanlayan Sancaklı " Bugün bir takım taraflı medya organlarında, söylemediğim sözler üzerinden tamamen yalanlarla Cumhur İttifakına karşı yapılan olumsuz algı operasyonlarını büyük bir şaşkınlıkla takip ettim. Yalan ve maksatlı haberleri yapanlarla Türk adaleti önünde hesaplaşacağımı da özellikle belirtmek isterim. Dün olduğu gibi bugün de Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin emrinde olduğumu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Cumhur İttifakı’nın başarısı için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ettiğimi belirtmek isterim. Cumhur İttifakı’nın başarılarını çekemeyenler, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine set çekmeye çalışanlar bilsinler ki; Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi “Türkiye 31 Mart seçimlerinde bir kez daha al bayrakta buluşacak, Türk milleti Cumhur İttifakı’nda uzlaşacak. MHP ve Cumhur İttifakı 31 Mart seçimlerine damga vuracaktır" demişti.

İSTİFA TALEBİNİ SEMİH YALÇIN AÇIKLAMIŞTI?

Saffet Sancaklı'nın açıklamasından yaklaşık bir buçuk saat sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, şunları söylemişti: "Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifası istenmiştir."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.