Dolar 34,1169
%0.02
Euro 38,2322
%0.17
Altın 2.915,570
%0.03
Bist-100 9.970,00
%-0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Saadet Partili Yazıcı’dan aday toplantısında zafer mesajı! ‘Ayrı ayrı değil, birleşe birleşe kazanacağız’

  • İstanbul Gündemi
  • 17.04.2023 - 09:36

İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan aday tanıtım toplantısına; Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi genel başkan yardımcıları, milletvekili adayları, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise toplantıya video gönderdi.

İL BAŞKANI YAZICININ KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Daha güçlü bir Türkiye için diğer partilerle bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Yazıcı, “100 yıllık Cumhuriyet ve 75 yıllık demokrasi deneyimimizin en zorlu günlerinden geçerken üstümüze yüklenen tarihi bir sorumluluk var: Kutuplaştırılmış, birbirine düşman edilmiş bu milleti yeniden barıştırmak. İşte tam bu yüzden siyaset tarihimizin en büyük toplumsal barış projesi olan; uzlaşının, katılımcılığın, çoğulcu demokrasinin, diyaloğun mücessem hali, Millet İttifakını kurduk. Ve dedik ki: Biz, bu milleti barıştıracağız! Biz, bu milleti hak ettiği yaşam standartlarına kavuşturacağız! Biz, gururu ve onuru örselenmiş bu milletin kendine güvenini tekrardan kazandırarak lider ülke Türkiye vizyonunu hayata geçireceğiz! İşte bu hedeflerle 12 Şubat 2022’de ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Yol Haritası, Yeni Anayasa Taslağı, 2000’den fazla maddeden oluşan Ortak Politikalar Mutabakat Metnini ortaya koyduk” şeklinde konuştu.

“AHLAKIN VE ADALETİN İKTİDARINI KURACAK”

Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Yazıcı, “İlkeler ve prensipler üzerinde anlaştıktan sonra kazanmanın anahtarının ortak adaydan geçtiğini gördük. Ve 6 Mart günü Saadet Partimizin önünde 14 Mayıs’ta ahlakın ve adaletin iktidarını kuracak olan adayımızı Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu açıkladı: İnşaallah hep birlikte 14 Mayısta Milletin Sesi, Halkın umudu olan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanımız olara seçeceğiz ve adaletsiz düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Bugüne kadar gelinen süreçte iki ismin ortaya koymuş oldukları çaba için iki lidere hususiyetle teşekkür etmek istiyorum: 1974’te Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ile Merhum Bülent Ecevit Bey’in tarihi birlikteliğinden ilham alarak, Uzun bir süredir alın terlerini ve fikir emeklerini bu muhteşem görüntü için sarf eden Sayın Temel Karamollaoğlu’na ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Bu iki dost yürek; Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacak olan iradedir. Bu iki dost yürek; hür, müreffeh, zengin bir geleceğin mimarlarıdır. Bu iki dost yürek; Adil Düzeni, Adil Devleti, İnsanca Yaşamı tesis edecek olan yönetimin paydaşlarıdır. Bu iki dost yürek; 14 Mayıs’ta iktidara gelecek olan Millet İttifakının ta kendisidir! Şimdi iktidara yürüyoruz. Şimdi kardeşliğin, barışın, ahlakın ve adaletin iktidarına doğru yürüyoruz. Bu iki dostun, Temel Karamollaoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında Yarının Türkiye’sine doğru yürüyoruz” dedi.

“OYLARIMIZI CHP’YE VERİNCE SAADET PARTİSİ GELECEK”

CHP’ye verilecek her oyun aynı zamanda Saadet Partisi’ne de verileceğini belirten Yazıcı, “İyiliğe ve güzelliğe ulaşan her yolda mutlaka dikenler olacaktır. Aydınlık bir menzile varmak isterken bizi zaman zaman karanlığa boğmak isteyebilirler. Canınızı sıkacak söylemlerde bulunacaklardır. Sizi, Erbakan Hocamızın kemiklerini sızlatmakla itham edeceklerdir. Sizi, Erbakan Hocamızın soyuna haksızlık etmekle suçlayacaklardır. Onlara şunu söyleyin: Erbakan Hoca’nın yolunu üç şekilde arayabilirsiniz. Bunlar; kemiklerinden, soyundan ve yolundan.. Ama sadece birisi sizi hakikate, birisi sizi Erbakan Hocaya götürür, o da yolundan gitmektir. Erbakan Hoca’nın kemiklerinin edebiyatıyla siyaset yapmak istiyorsanız, AK Parti’de bolca kemik edebiyatı yapanlar var. Biz, Hocamızın kemikleri üzerinden siyaset yapanlardan değiliz. Hocamızın soyu üzerinden siyaset yapanlar da var. Onlarda Hocamızın hiç örtüşmediği desteklemediği iktidarla aynı yolun yolcusu. Ama bir de Erbakan Hocamızın yolu üzerinden siyaset yapanlar vardır. Onlar, Erbakan Hocamızın kemiklerinin veya soyunun değil prensiplerinin, ideallerinin, davasının, heyecanının, aşkının peşinden gidenlerdir. İşte o seçkin topluluk, işte o hakikat aşığı insanlar; Saadet Partililerdir! Size, ‘‘CHP listelerinden seçime katılıyorsunuz, Milli Görüş’e ihanet ediyorsunuz’’ diyecekler. Onlara şunu söyleyin: ihanet hocamızı sırtından hançerleyenlerle yol yürümektir. ‘‘Eskiden Saadet Partisine oy verince CHP gelir diyordunuz. Şimdi oylarımızı CHP’ye verince Saadet Partisi gelecek” ifadelerini kullandı.

“BU ZORLU SÜRECİ, YÜKLENDİĞİMİZ TARİHİ SORUMLULUĞU UNUTMADAN TAMAMLAYACAĞIZ”

Önlerinde zorlu bir sürecin olduğuna dikkat çeken Yazıcı, “Bu seçim ayrı ayrı değil, birleşe birleşe kazanacağız. Seçim yasası değiştirmeyle, ufak kalem oynatmalarıyla muhalefetin önünü kesmeye çalışanlara inat birliğimizi muhafaza ederek, seçimlere en fazla vekil çıkartacağımız formülle gitme kararı aldık. İktidar seçim yasasını değiştirerek bir tuzak kurmuştu, nasılsa bunlar birlikte hareket edemez dağılırlar, biz ortak liste yapar mecliste çoğunluğumuzu sağlarız dediler. Ancak kurdukları tuzağa kendileri düştüler. Biz birleştik, milletimiz için ülkemiz için. Bir söz verdik. Ahdimiz var. Her bir milli görüşçü ahdine sadıktır. Bu seçimde oylarımızı Cumhuriyet Halk Partisine vereceğiz yetmez daha fazla seçmenden oy alabilmek için gayret edeceğiz ve Milletvekillerimizi en güçlü şekilde meclise taşıyacağız. Millet ittifakımıza cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğluna vereceğimiz her oy genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yardımcılığına taşıyacak, Cumhuriyet Halk Partisine vereceğimiz her oy +1 milletvekili daha mecliste güçlenmemize katkı sağlayacak. O yüzden bu bir seferberliktir. Ülkemizi bu badireden hep birlikte çıkaracağız inşaallah. Bu zorlu süreci, yüklendiğimiz tarihi sorumluluğu unutmadan tamamlayacağız. Vefa; httırlamak değil unutmamaktır demiştik ya hani.. Unutmayacağız!” diye konuştu.

“EZİLENLERİ, HOR GÖRÜLENLERİ, AÇLIĞA MAHKUM EDİLENLERİ UNUTMADAN YOLUMUZU YÜRÜYECEĞİZ”

“20 yıllık AKP iktidarında ezilenleri, hor görülenleri, açlığa mahkum edilenleri unutmadan yolumuzu yürüyeceğiz” diyen Yazıcı, ‘‘Çocuklarım aç, onları doyurmak için iş istiyorum’’ diyerek Valilik önünde kendini yakan Adem Yarıcı yı unutma! ‘‘Yemekhane kartımda para kalmamış, sadece 1 lira var’’ dedikten sonra intihar eden üniversite öğrencisi Sibel Ünli yi unutma! İşsiz bırakılmakla tehdit edilerek zorla kanalizasyon temizletilen, bu sebepten dolayı mikrop kapıp hayatını kaybeden taşeron işçisi Zafer Açıkgözoğlu’nu unutma! Zafer kardeşimiz, tedavi gördüğü sırada ‘‘Beni unutacaksınız, benden önce ölen binlerce işçi gibi’’ demişti.. Sakın unutma! Çocuğuna okul pantolonu alamadığı için intihar eden İsmail Devrimi unutma! Eşinin ‘Pazara gidip alışveriş yapalım’ sözüne ‘Param yok’ diyemeyip hayatına son veren Ali Kabasakalı unutma! Ev kirasını ödeyemeyen, çocuklarının ısınması için çalıştırdığı saç kurutma makinesini oğluna verip yan odada kendini asan Emine Akçayı unutma! 301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciasında arkadaşlarının hesabını sormak istediği için tekmelenen madenci Erdal Kocabıyıkı unutma! Babası KHK ile ihraç edildiği ve tutuklu olduğu için bunalım geçirip intihar eden 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’yı unutma! Eşi ve iki oğlu; AKP milletvekilinin yakınları tarafından öldürülen, 750 günden beri adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşarı unutma! Daha 11 yaşında çocukluğunun baharındayken öldürülen, failleri AKP’li Bakanlar tarafından korunan, Rabia Nazı unutma! Sandık başında müşahitlik görevini yaparken AKP’li Belediye Başkan adayının yakınları tarafından öldürülen Saadet Partili Hasan ve İlyas Aktaş kardeşleri sakın unutma! Yaşanan deprem felaketini unutma! Enkaz altında vefat eden kızının elini bırakmayan babayı, çaresiz bekleyişini unutma! Tarihimizin en kötü felaketlerinden birini yaşarken, binlerce insanımız ihmalden dolayı hayatını kaybetmişken, kameralar önünde kahkahalar atan iktidar yetkililerini unutma! Yağma ve talan ekonomisini yaratanları, ihmaller bütününü göz ardı edip rant uğruna insanları enkaz altına yollayanları unutma!” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN HAKKIN, HAKLININ VE HALKIN SESİ OLACAKLAR”

Seçilecek Saadet Partisi milletvekillerinin vatandaşın haklarını savunacağını belirten Yazıcı, “İşte biz, 14 Mayıs’tan itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisinde ezilmiş insanlarımızın, dezavantajlı toplum kesimlerinin sesi olacağız. Saadet Partisinin sesini, doğrularını, davasını temsil edecek; İstanbulumuzun 3 vekili aramızda.. Bu vekiller; kimsenin taşeronluğunu yapmayacak. Hiçbir sermayenin önünde eğilmeyecek. Hesap verecekleri tek mercii, halkın kendisi olacak. Bu cesur yürekli, adanmış, yüksek meziyetli, mümtaz şahsiyetli kişiler; Saadet Partimizin şahlanışının aktörleri olacaklar. İstanbul 1. Bölgede Birol Aydın.. Birol Başkanımız; entelektüel birikimi, kararlı ve cesur duruşuyla Erbakan Hocamızın dizinin dibinde Partimizi yüklenmiş birikimiyle bizleri temsil edecek. Yolunuz açık olsun Birol Bey. İstanbul 2. Bölgede Mustafa Kaya.. Mustafa Bey; dürüstlüğü, siyasi ahlakı ve beyefendiliğiyle bizleri meclis kürsüsünde temsil edecek. Yolunuz açık olsun Mustafa Bey. İstanbul 3. Bölgede Bülent Kaya.. Bülent Bey; hukukçu kimliği, hak savunuculuğu ve Parlamenter sistemin mimarlarından biri olarak bizleri temsil edecek. Yolunuz açık olsun Bülent Bey. Onlar meclis kürsüsünde; aç yatan çocukların, tenceresi boş kalan anaların, çocuklarına harçlık veremeyen babaların haklarını savunacaklar. Meydanlarda direnen işçilerin, ürünü dalda kalan çiftçilerin, geçinemeyen emeklilerin sesi olacaklar. Onlar bizim gözbebeğimiz, göreceksiniz 14 Mayıs!tan sonra milletimizin de gözbebeği olacaklar. Onlar hiçbir zaman menfaatin, nefsin, sesi olmayacaklar. Onlar her zaman hakkın, haklının ve halkın sesi olacaklar. Allah hayırlı eylesin” ifadelerini kullandı.

“YÜRÜYÜŞÜMÜZ, ZAFERİMİZ MÜBAREK OLA!”

Seçimlere sayılı günler kaldığını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: “Şimdi, önümüzde 14 Mayıs 2023’e 28 gün var. Bu sayılı günler süresince gönülden gönüle yollar yapacağız. Kapı kapı dolaşacak, girilmedik kalp, çalınmadık kulak bırakmadan davamızı anlatacağız. Ana kadememizin, İlçelerimizin, Mahallelerimizin, Gençlik Kollarımızın, Kadın Kollarımızın değerli mensupları ve diğer gönüldaşlarımızla bıkmadan, usanmadan hakikatin ikrarına devam edeceğiz. 14 Mayıs 2023 seçimleri, Saadet Partisinin patlama yapacağı, yeni bir Türkiye’nin kurulmasındaki en önemli kilometre taşlarından birisi olacaktır. Mayıs’ta İklim Değişecek! Kötücül karanlığı aydınlığa kavuşturacağız. Korku, baskı ve kutuplaşma iklimi yerini kardeşlik, adalet, özgürlük iklimine bırakacak. Müsterih olunuz! Bu kötü karanlığı yırtıp atmaya geliyoruz. Saadet Partisi İstanbul İl Teşkilatı hazır! Yürüyelim kardeşlerim! Yürüyüşümüz, zaferimiz mübarek ola!”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.