RAMAZAN’DA SIVI KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN MEYVE SUYU TÜKETİN
- İstanbul Gündemi
- 28.04.2020 - 13:22
Meyve suyunun uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerini kısa sürede düzenlediğini ifade eden uzmanlar, iftar yemeklerinde bir bardak meyve suyu tüketimini tavsiye ediyor.
Ramazan ayıyla birlikte yeniden gündeme gelen sağlıklı beslenme konusunda uzmanlar uyarılarda bulundu. Sıvı kaybının artacağı, iftarda içilecek birer bardak meyve suyunun bu dengenin korunmasına yardımcı olacağı belirtiliyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Oruç açarken içilen bir bardak meyve suyunun ise tokluk verebileceğini ve 15 - 16 saatlik bir açlıktan sonra ağır ve ani besin tüketilmesinin yaratacağı mide sorunlarına engel olabileceğini söyleyen İnanç şöyle konuştu: “İftarda orucun meyve suyu ile açılmasının bir başka yararı da Ramazanda sıklıkla karşılaşılan sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olmasıdır.” dedi.
Yorum Yazın