Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,0782
%-0.23
Altın 2.917,000
%0.08
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Pınar Gültekin cinayetinde son karar verildi!

  • İstanbul Gündemi
  • 10.03.2023 - 17:18

Pınar Gültekin'i acımasızca öldüren, Cemal Metin Avcı'ya “Canavarca hisle eziyet ederek ve tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmiş ve daha sonra ceza indirimi uygulanmıştı. Cinayeti işleyen sanığın kardeşi de olaylara tanıklık etmesine rağmen, delilleri saklama suçundan ceza almamıştı. Şimdi ise, Pınar Gültekin cinayeti ile ilgili yeni karar açıklandı.

BÜYÜK SKANDAL!

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i diri diri yakan katil Cemal Metin Avcı için, mahkemeden ceza indirimi gelmişti. Aynı zamanda, katile yardım eden kardeşi Mertcan Avcı'da tutuksuz yargılanmıştı. Haksızca verilen bu karar, mahkemede yeniden gündeme alındı.

"SADECE ADALET İSTİYORUM!"

Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, kızının canice öldürülmesinin ardından, yürerkli yakan açıklamalarda bulundu. Katilin ve kardeşinin en ağır cezalarda yargılanarak adaletin yerini bulmasını temenni eden acılı baba “Bu cani tüm ailemizi mahvetti. Yerel mahkeme, adli tıp tarafından verilen raporu kayda almıyor. En ağır ceza neyse, bu katillere verilmesini istiyorum. Lütfen adaletin gereğini yapın ” dedi. Pınar Gültekin'in acılı  annesi Şefika Gültekin ise, daha fazla dayanamarak mahkeme salonundan ayrıldı.

KATİLİN AÇIKLAMALARI “BU NE PİŞKİNLİKTİR!” DEDİRTTİ

Katil Cemal Metin Avcı cinayetin ardından yaptığı açıklamalarına büyük bir umarsızlıkla devam etti. Katil Avcı; “Pınar'ı yaktığım esnada canlı değildi. Boğdum ve öldürdüm. Maalesef cinnet denilen şey de hayatın bir gerçeğidir.Böyle olmasını istemezdim. Ben hem işimi hem de eşimi kaybettim. Yaşadıklarımı şikayet etmem mümkün değil. Muğla çok küçük bir yer. Duyulsa ne yapardım? Olan bana oldu. Rezil oldum. Hayatım bitti. Herkes benden nefret ediyor. Krimal bir vakaymışım, canavarmışım gibi davranılıyor. Sicil kaydım yok. Defalarca kez tehdit aldım. Bana kimse yardım etmedi.” dedi.

TÜRKİYE AYAKLANDI

Pınar Gültekin'i acımasıca öldüren Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik nedeni ile 23 yıl hapis cezası verilmişti. Bu durum, tüm Türkiye'nin ayaklanmasına sebep olarak; cinayetin yeniden mahkemede yargılanması kararı alınmıştı. Son mahkeme ise, bugündü. Cemal Metin Avcı için verilen 23 yıl hapis cezası, yeniden kaldırıldı ve ağırlaşmış müebbet hapsiyle yeniden yargılandı. Katil Cemal Metin Avcı'ya yardım ederek mahkemeye canlı bağlantı işe katılan ve  “Delil gizleme ve cinayete tanıklık etmek” suçundan yargılanan, kardeşi Metin Avcı geçtiğimiz mahkemede tutuksuz yargılanmıştı. Şimdi ise; Mertcan Avcı'da, 4 yıl hapis cezası aldı. 

GEÇ OLSA DA ADALET YERİNİ BULDU

Başından beri Pınar Gültekin cinayeti ile ilgilenen Avukat Rezan Epözdemir, “Geç de olsa adalet yerini buldu. Haksızca yapılan ceza indiriminin ortadan kaldırılması gerekiyordu. Müvekkilimin kızını diri diri yakan ve canavarca öldüren cani, sonunda hak ettiği cezayı aldı” dedi.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.