Dolar 34,2570
%0.05
Euro 37,6494
%0.05
Altın 2.915,330
%-0.21
Bist-100 9.087,00
%-0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

NEZİR KARAYÜN´DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI AÇIKLAMASI

  • İstanbul Gündemi
  • 29.10.2015 - 21:18

Büyük Türk Milleti, Türk-Kürt-Arap-Laz-Çerkez-Arnavut-Boşnak-Tatar-Sünni-Alevi ve diğer tüm unsurlarımızla verdiğimiz destansı mücadelelerimizin sonunda elde ettiğimiz, barış ve kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye kararlıdır.

YBBD - Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün; Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, Bugün tüm Cumhuriyet sevdalıları olarak, 92 yıl önce bizlere Türkiye Cumhuriyet´ini armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyoruz.

Karayün, bugün özellikle Orta Doğu´da ve sınırlarımızda yaşanan terör olaylarına, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehdit ve tehlikelere karşı tek vücut olarak laik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında birlik olmamız hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ederek, Milletimiz sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun mutlaka sahip çıkacaktır.

    İçinde bulunduğumuz konjonktür bize, özellikle siyasi alanda ve genelde Milletimizin her ferdine daha fazla sorumluluklar yüklemektedir. Bölgemize ve dünyanın geneline örnek bir yapı ve yaşam tarzı sergilemek ve Atalarımızdan aldığımız mirası gelecek nesillere içinde yaşanılan asrın sorunlarına cevap verecek şekilde geliştirerek ulaştırmak için ayrıştırmaya dönük kışkırtmaların, tezgahların, senaryoların figüranı olmayacak, üzerinde tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bu günü kavrayan ve geleceğe ışık tutacak ilme, irfana, vicdana ve mücadele ruhuna sahip olacak nesiller yetiştirmek şiarımız olmalıdır.

    Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarla milletimizin gönlünde taht kuran ve ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken, Yüce Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı´ nı kutluyor, saygılar sunuyorum.

YBBD - Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.