Dolar 34,1529
%0.13
Euro 38,0645
%-0.27
Altın 2.913,220
%-0.05
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Neşet Ertaş Ümraniye’de anıldı

  • İstanbul Gündemi
  • 27.09.2022 - 10:59

Ümraniye Belediyesi, Türkülerinde Anadolu insanının acısını, kederini dile getiren, halk ozanı ve Abdallık kültürünün son temsilcisi Bozkırın Tezenesi olarak bilinen Neşet Ertaş’ı anma gecesi düzenledi. Ümraniye Belediye Meydanında düzenlenen gecede Neşet Ertaş adına söyleşi ve sergi düzenlenirken geceye sanatçılar Prof. Erol Parlak, Kubilay Dökmetaş, Deniz Toprak, Bektaş Dolu, Ramazan Bağgül ve Duygu Canbaş konserleriyle konuk oldu.

Vatandaşlar duygusal anlar yaşadı

Sazı, sözü ve duruşuyla herkesin gönlünde taht kurmuş Türk halk müziği ozanlarından Neşet Ertaş’ı anma adına, ‘Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi‘ programında vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Ümraniyeli vatandaşların severek söylediği halk ozanı Neşet Ertaş‘ın türküleri gece boyu ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Konser ve söyleşi tadında geçen gecede, Neşet Ertaş’tan seslendirilen türkülere vatandaşlarda eşlik etti.

Etkinliğe ilgi yoğun oldu

Ümraniye Belediye Meydanı‘nda Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş‘ın unutulmaz türkülerini seslendiren sanatçıları dinleyen vatandaşlar keyifli bir akşam geçirirken düzenlenen etkinliğe ilgi ise yoğun oldu. Yoğun katılımlı gecede davetliler, bazen coşkuyla bazen de hüzünle türkülere eşlik etti.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.