Dolar 34,2327
%0.05
Euro 37,0466
%0.08
Altın 3.016,190
%0.8
Bist-100 8.855,00
%2.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Konutta fahiş fiyatlar mercek altında

  • İstanbul Gündemi
  • 16.08.2022 - 12:18

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde, emlak piyasasındaki olağan dışı yükselişleri yakından takip ettiklerini açıklamıştı. Gereken neyse yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini aktarmıştı.

YÜCEL EVSEN, ‘KONUT 3 KAT ARTIYORKEN, DEMİR VE BETON 10 KAT ARTIYOR’

A para kanalının, Şafak Tüle’nin sunduğu, Gayrimenkul Raporu programına katılan, Çekmeköy Müteahhitler ve İş Adamları Derneği Başkanı ve AKAR BG YAA CEO’su Yücel Evsen emlak konutundaki fahiş fiyat yükselmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yücel Evsen, ‘Konut fiyatları 3 kat artarken, demir ve beton fiyatları 10 kat artıyor. Bu durumda ne yapalım? Artan konut fiyatlarını incelemeye almak yerine, beton ve demir satıcılarını incelemeye almak gerekir. Evet enflasyon var. Bu hepimiz için bir sorun. Hükümetimiz burada satıcı firmanın incelemesini yaparsa çözüme gidilebilir. Demir fiyatlarının birazcık bile düşmesi etki etmişti. Elbette ana malzemede fiyat düşüklüğüne gidilmesi konut fiyatlarına etki sağlayacaktır.’ ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN 81 İLDE 500.000 KONUT SÖZÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde, 81 ilde 500.000 TOKİ Sosyal Konut Projeleri sözü vermişti. Tam anlamıyla Eylül ayında belli olacak olan projenin sektöre nasıl yansıyacağını anlatan Yücel Evsen, ‘Büyük ve güçlü bir devletiz. Devletimiz de vatandaşlarımızın barınmasını düşünmek zorundadır. Bu noktada 500.000 konutun elbette etkisi olacaktır. Türkiye’de 20 yılda 20 milyon insan nüfusu artışı gerçekleşti. Sorunları çözmek için en başından başlamak gerekir. Sondan değil. Bunca vatandaşın alım gücü belli. Biz de buna karşılık, taksitlendirme yöntemine geçiyoruz mesela. Vatandaşa çözüm olmak zorundayız.’ dedi.

‘RUSLARIN YENİ ROTASI TÜRKİYE’

 Çekmeköy, Kartal ve Kağıthane ilçelerinin revaçta olduğunu aktaran Evsen, ‘Talepler bu semtlerde yoğun. Bizimde bu semtlerde güzel projelerimiz var. Mesela Çekmeköy, doğayla iç içe, ulaşım sorunu olmayan bir ilçemiz. Konut ve villada gözde ilçe. Ben 30 yıldır Çekmeköydeyim. Çekmeköy İstanbul’un yükselen değerlerindendir. Ruslar artık bu bölgede. Tatil yapmak için Türkiye’den konut almaya yöneldiler. Avrupa ve Amerika’nın Rus yatırımcılarına uyguladığı yaptırım, Rusların rotasını artık Türkiye’ye çevirmesine neden oldu.’ diyerek konuşmasını noktaladı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.