Dolar 34,1024
%0.01
Euro 38,1173
%0.06
Altın 2.882,900
%0.27
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kartal’da farkındalık yaratan etkinlik

Kartal’da farkındalık yaratan etkinlik

Kartal Belediyesi, denizlerin kirliliği konusunda farkındalık yaratmak ve Marmara Denizi’nde biyoçeşitliliğin azalmasına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

  • İstanbul Gündemi
  • 09.06.2023 - 09:46

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, tarafından düzenlenen ‘Marmara Hepimizin’ etkinliği kapsamında, Kartal Dragos Su Sporları Merkezi’nin kıyı şeridinde dalgıçlar deniz temizliği yaptı.

ÇOK SAYIDA ATIK ÇIKARILDI

Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyeler tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlikte Marmara Denizi’nin temizliğine dikkat çekildi. Dünya üzerindeki en önemli çevre sorunlarından birinin denizlerin kirliliği olduğu ve kirletilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan müsilaj felaketinin ardından,  denizlerin kirlenmesi sorununa dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak amacıyla, “Su Yoksa Hayat Yok” sloganıyla yapılan etkinlikte denizin dibinden birçok atık çıkarıldı.

DİP TEMİZLİĞİ DE YAPILDI

Kartal Belediyesi, Pozitif Gelişim Platformu ve Divefan Club ile işbirliğiyle yapılan etkinlikte, dalgıçların denizden çıkardığı atıklar katılanları şaşırttı. Kartal Belediyesi ile çevreci dalgıçlardan oluşan bir ekip tarafından, kilolarca atık çıkarılırken, deniz altı dip temizliği de yapıldı.

HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcı Cengiz Türkmen, birim müdürlerinin yanı sıra Kartal’daki bazı okulların öğrencileri katıldı. Deneyimli dalgıçların dalışından önce kısa bir açıklama yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, geçtiğimiz yıllarda yaşanan müsilaj gibi çevre felaketlerini örnek vererek, 11 bin 350 kilometrekarelik alana sahip Marmara Denizi’nin alarm verdiğini söyledi. 25-30 milyon kişinin Marmara Bölgesi’nde yaşadığını ve denize 123’ten fazla ilçenin kıyısı olduğunu kaydeden Türkmen, böylesine kilit bir noktada bulunan Marmara Denizi’nin temiz kalması için duyarlı olmak gerektiğini ve denizin kirletilmemesi için herkese görevlere düştüğünü söyledi.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.